SCANDALUL Volkswagen: Şoferii români ar putea fi puşi să plătească în plus pentru timbrul de mediuScandalul testelor de poluare măsluite de Volkswagen lovește şi România. Potrivit România TV, şoferii care şi-au cumpărat maşini germane cu emisii mai mari decât cele legale s-ar putea trezi că trebuie să plătească sume mai mari pentru timbrul de mediu. Asta pentru că principalul criteriu pentru stabilirea taxei este emisia de noxe în atmosferă.

SCANDALUL Volkswagen: Romanii ar putea fi pusi sa plateasca in plus pentru timbrul de mediu (Foto autolatest.ro)
SCANDALUL Volkswagen: Românii ar putea fi puşi să plătească în plus pentru timbrul de mediu (Foto autolatest.ro)

Mărcile grupului german Volkswagen sunt populare mai ales printre românii care îşi cumpără maşini second hand. În fiecare an sunt înmatriculate în România zeci de mii de maşini care sunt produse în uzinele acestui grup.

Potrivit România TV, dacă se dovedeşte că printre cumpărătorii care au achiziţionat maşini ale căror teste de poluare au fost falsificate se află şi români, aceştia ar putea plăti o valoare mai mare a timbrului de mediu, deoarece emisia reală de noxe este mai mare decât arată testele.

Deocamdată, vestea bună pentru şoferii români este că auorităţile nu ştiu cum să reacţioneze în faţa scandalului Volkswagen, astfel că ar mai putea dura o perioadă până la punerea în aplicare a măsurii.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: emisii, norme poluare, noxe, plata in plus, poluare, scandal, timbru de mediu, Volkswagen

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE