Scările rulante din pasajele pietonale de la Obor intră în reparaţiiScările rulante din pasajele pietonale de la Obor vor fi reparate. Cele 10 scări rulante fac legătura pietonală între Obor şi cartierele Colentina şi Moşilor, pe sub intersecţia supraterană de la Bucur Obor. Înainte de a fi salubrizat de Primăria Sectorului 2, pasajul de la Obor era utilizat de infractori şi traficanţi de droguri. 

Potrivit unui anunţ de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), lucrările de reparaţii la cele 10 scări rulante din pasajele pietonale Obor-Colentina şi Obor-Moşilor urmează să fie realizate de firma privată ECNO MMG COM SRL, care a câştigat licitaţia organizată de Administraţia Domeniului Publice Sector 2. 

Pentru lucrările de reparaţii a celor zece scări rulante din pasajele pietonale de la Obor, ADP Sector 2 va plăti 117,663.13 RON fără TVA. 

Scările rulante sunt amplasate în pasajele pietonale Obor-Colentina și Obor-Moșilor, după cum urmează:

- Scara rulantă - seria 07JNF0696 / E1: acces ACR;
- Scara rulantă - seria 07JNF0697 / E2: acces ACR;
- Scara rulantă - seria 07JNF0698 / E3: acces Magazin Obor;
- Scara rulantă - seria 07JNF0699 / E4: acces Magazin Obor;
- Scara rulantă - seria 07JNF0700 / E5: acces RATB 1;
- Scara rulantă - seria 07JNF0701 / E6: acces RATB 2;
- Scara rulantă - seria 09F01814 / E1: acces FLANCO;
- Scara rulantă - seria 09F01815 / E2: acces FLANCO;
- Scara rulantă - seria 09F01816 / E3: acces INES;
- Scara rulantă - seria 09F01817 / E4: acces INES.

Pasajele pietonale de la Obor au fost redeschise circulaţiei în două etape, în 2008 şi 2009. 

Pasajul Obor I subtraverseaza Şos. Colentina din dreptul magazinului Obor până în faţa blocului ACR, cu accese de legaturăşi către refugiile RATB.
"În trecut, pasajul servea ca loc de desfacere a mărfurilor subtilizate de hoţii de buzunare şi de traficanţii de droguri. Timoraţi de infractorii care îşi organizaseră aici "cartierul general", oamenii preferau să traverseze intersecţia printre autovehicule, expunându-se astfel riscului de accidente rutiere. În plus, comercianţii care construiseră ilegal diverse magazine decideau după bunul plac când incuiau uşile pasajului", declara în 2008 Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2. Tot atunci, au fost redeschise şi modernizate WC-urile unde patronii amenajaseră spaţii de depozitare a mărfurilor.

Pasajul pietonal Obor dispune de platforme mobile pentru persoanele cu dizabilităţi

În pasajul pietonal Obor I există şase escalatoare la accesele în pasaj, precum şi patru platforme mobile pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

Accesele în pasaj sunt acoperite cu panouri de policarbonat celular pe structură metalică şi cu închideri din tâmplărie de aluminiu şi geam securizat.

Pasajul Obor II, care subtraversează Calea Moşilor şi are ieşiri spre şoselele Ştefan cel Mare şi Mihai Bravu, a fost redeschis în anul 2009. Primăria Sectorului 2 a finalizat în noiembrie 2009 lucrările de reabilitare la Pasajul Obor II, valoarea investiţiei fiind de peste 3 milioane de lei.

Pasajul Obor II a fost consolidat şi modernizat, la cele două intrări fiind montate câte două scări rulante şi platforme pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, pe toată lungimea pasajului au fost instalate opt camere de supraveghere.

Etichete: Neculai Onţanu, pasaj pietonal obor, reparaţii, scari ruloante pasaj pietonal obor, Sectorul 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h