Schimbare la Festivalul George Enescu: Daniel Schmutzhard îl va înlocui pe Levente MolnarSchimbare de ultimă oră la Festivalul Internațional "George Enescu". Baritonul Daniel Schumtzhard îl va înlocui pe Levente Molnar în distribuţia Carmina Burana, de Orff, care va fi interpretată în cadrul concertului de deschidere a festivalului.

 

Daniel Schmutzhard, in locul lui Levente Molnar la Festivalul George Enescu
Daniel Schmutzhard, în locul lui Levente Molnar la Festivalul George Enescu

Schimbare pe scena Festivalului Internațional "George Enescu". Baritonul Daniel Schumtzhard îl va înlocui pe Levente Molnar în distribuţia Carmina Burana, de Orff, care va fi interpretată în cadrul concertului de deschidere a festivalului.

FESTIVALUL GEORGE ENESCU. O prezenţă aclamată pe scenele internaţionale, Daniel Schumtzhard a interpretat inclusiv alături de prestigioasa Orchestră a Filarmonicii din Viena. Printre reprezentaţiile sale notabile se numără cele de la Opera din Frankfurt sau Opera de Stat din Berlin. Daniel Schumtzhard a fost invitat al celebrului Festival de la Bayeruth.

De-a lungul carierei, a colaborat cu dirijori de renume precum Sir Simon Rattle, Kristjan Järvi sau Franz Welser-Möst.

Levente Molnar nu a mai putut participa din motive de sănătate, scrie realitatea.net

FESTIVALUL GEORGE ENESCU. În seara de 30 august, cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu (30 august – 20 septembrie) se deschide cu Rapsodia Română Nr. 1 de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroși tineri muzicieni din România. Dirijor va fi Kristjan Järvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural - Järvi dirijează atât cea mai veche Orchestră Radio din Europa, cât şi cea mai nouă Orchestră de Tineret.

Li se va alătura violonista Sarah Chang, despre care "The New York Times" scria că “talentul ei este la un nivel atât de înalt, încât nu ne rămâne decât să îl venerăm”, pentru a interpreta Concertul pentru Vioară de Jean Sibelius, chiar în anul în care se aniversează 150 de ani de la nașterea compozitorului finlandez.

Urmează celebra Carmina Burana, de Orff, avându-l în distribuție pe unul dintre cei mai bine cotați contratenori ai momentului în lume, Max Emanuel Cenčić.

FESTIVALUL GEORGE ENESCU. Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului George Enescu, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

Etichete: bariton, festival, festivalul George Enescu, george enescu, Orchestra Română de Tineret

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h