SCHIMBARE LEGISLATIVĂ. Ai datorii la Primărie? Primeşti în continuare ajutoare socialeÎncepând din acest an, acordarea ajutorului social nu mai este condiționată de plata impozitelor și taxelor la Primărie pentru bunurile deținute. Asta înseamnă că beneficiarii vor primi ajutorul în continuare chiar dacă în data de 31 martie vor figura în evidenţele primăriei cu impozite şi taxe neachitate.

SCHIMBARE LEGISLATIVA. Ai datorii la Primarie? Primesti in continuare ajutoare sociale (Foto observatorbn.ro)
SCHIMBARE LEGISLATIVĂ. Ai datorii la Primărie? Primeşti în continuare ajutoare sociale (Foto observatorbn.ro)

Între anii 2012 și 2015, dacă beneficiarii de ajutor social nu-şi plăteau impozitele şi taxele până la data de 31 martie, primarul suspenda dreptul la ajutorul social pentru o perioadă de cinci luni, începând cu luna aprilie. Dacă obligaţia nu era îndeplinită în perioada de suspendare, dreptul la ajutorul social înceta. Această obligaţie nu se aplica și în cazul persoanelor singure care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unuia sau mai multor copii.

La sfârșitul lui 2015, parlamentarii s-au gândit să elimine această condiționare a impozitelor și texelor pentru bunurile deținute. Astfel că din acest an, beneficiarii vor primi în continuare ajutorul indiferent că vor figura sau nu la primărie cu impozite şi taxe neachitate la data de 31 martie, scrie avocatnet.ro.

Familiile şi persoanele singure sunt îndreptăţite să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Acesta se asigură prin plata lunară a ajutorului social.
Ajutorul social este acordat în baza unei cereri şi a unei declaraţii pe propria răspundere, împreună cu actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile membrilor acesteia. Documentele se înregistrează la primăria din localitatea de domiciliu/reşedinţă.

Etichete: ajutor social, impozite locale, primărie, schimbare legislatie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE