SCHIMBĂRI la vârful PSD. Rovana Plumb nu va mai candida la şefia CN. Cine vrea să îi ia loculPreședintele Consiliului Național (CN) al PSD, Rovana Plumb, a declarat luni pentru Agerpres că  nu va mai candida pentru un nou mandat la șefia acestui for. Deputatul Constantin Niță a anunţat că este posibil să candideze pentru această funcţie.

Rovana Plumb si Liviu Dragnea
Rovana Plumb şi Liviu Dragnea

Consiliul Național al PSD se va reuni marți la Palatul Parlamentului. Președintele Consiliului Rovana Plumb a anunţat nu va mai candida pentru un nou mandat.

"Eu am fost aleasă pe o altă structură a Consiliului Național, care s-a modificat la congresul PSD din octombrie anul trecut atât în ceea ce privește configurația, cât și modul de funcționare. Și mi se pare firesc ca alte colege sau colegi să preia conducerea acestei structuri. Nu voi mai candida pentru un nou mandat. Eu sunt la muncă zi de zi", a precizat Rovana Plumb.

Deputatul Constantin Niță, liderul filialei Braşov, a spus că "este posibilă" o candidatură a sa la funcția de președinte al Consiliului.

"Este posibilă. Deocamdată este o propunere și vom vedea dacă colegii mei vor fi de acord" , a precizat Niță.

Potrivit unor surse politice, în ședința de marți a CN al PSD, s-ar putea lua în discuție schimbarea conducerii acestui for, posibilitate ridicată în cadrul unor discuții avute de social-democrați la Brașov.

Mandatul președintelui CN al PSD este de patru ani. Conform noii structuri, CN al PSD este compus din parlamentari, europarlamentari, președinți și vicepreședinți de CJ, primari de orașe, municipii și câte trei primari ai unor comune din fiecare județ al țării.

În prezent, președintele CN al PSD este fostul ministru al muncii, Rovana Plumb. Aceasta a fost aleasă în funcție pe 20 martie 2015, cu 807 voturi "pentru" și 37 de voturi "împotrivă" din 844 de voturi valabil exprimate.

Etichete: Consiliul national PSD, Constantin Niţă, psd, Rovana Plumb

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE