Şcoală scumpă, rezultate slabe:TOPUL LICEELOR private din Bucureşti în funcţie de rezultatele la BACBACALAUREAT 2013. Elevii liceelor private din Bucureşti au avut o prestaţie extrem de slabă la BACALAUREAT 2013. Din totalul elevilor înscrişi în 12 licee private, doar 19% au promovat examenul maturităţii în prima sesiune. Mai mult, trei licee private din totalul unităţilor de învăţământ de profil din Capitală, au avut o rată de promovabilitate mai mică de 8% la Bacalaureat 2013.

Liceele private din Capitala au avut o promovabilitate redusa la examenul de bacalaureat
Liceele private din Capitală au avut o promovabilitate redusă la examenul de bacalaureat
Foto: voceacetateanului.com

BACALAUREAT 2013. Deşi taxele de şcolarizare ajung la câteva mii de euro pe an, rezultatele la final de liceu par să arate că părinţii acestor elevi au făcut o investiţie proastă. Astfel, în vreme ce rata de promovare la examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013 a fost de 51,89%, în Bucureşti, potrivit datelor finale prezentate de Inspectoratul Şcolar al Capitalei (ISMB), din 12 licee private din Capitală, opt unităţi de învăţământ au înregistrat o rată de promovabilitate mai mică de 33% la BACALAUREAT 2013. Mai mult, în trei unităţi de învăţământ de acest gen din Capitală rata de promovabilitate la BACALAUREAT 2013 nu depăşeşte nici 8%.

Topul liceelor private din Bucureşti, după rata de promovabilitate la BAC

12. La Liceul "Ecoprof" din Bucureşti situaţia este dezastruoasă. Din cei 144 de absolvenţi, doar 4 liceeni (2,77% din numărul elevilor înscrişi) au promovat examenul de maturitate.

11. La Liceul "Onicescu-Mihoc" din Bucureşti, din cei 151 de absolvenţi, 143 (94,7% din totalul elevilor înscrişi la examen) nu au promovat BAC-ul. Practic, la această unitate de învăţământ, rata de promovabilitate a fost de 5,3% în prima sesiune a BAC-ului.

10. La Colegiul UCECOM din Bucureşti, din cei 364 de absolvenţi, 336 (92,3% din totalul elevilor) au fost respinşi la examenul de bacalaureat. Conform informaţiilor postate pe pagina de Facebook a unităţii de învăţământ, taxa de şcolarizare liceu la Colegiul UCECOM este de 1.500 lei pentru cursurile de zi, iar pentru cursurile la seral, taxa de şcolarizare liceu este de 1.300 lei. Taxele de şcolarizare sunt valabile pentru anul 2013 - 2014 şi se pot plăti în trei rate.

9. La Liceul Teoretic "Dr. Constantin Angelescu" au luat BAC-ul 12 elevi - 11,4% din totalul celor 105 elevi înscrişi. Conform informaţiilor postate pe site-ul unităţii de învăţământ, la Liceul Teoretic "Dr. Constantin Angelescu", taxele de şcolarizare se ridică la 2.000 euro pe an pentru cursurile de zi la clasele IX - XII, iar pentru cursurile cu frecvenţă redusă la clasele IX-XIII taxele de şcolarizare se ridică la 450 euro/an. Elevii mai trebuie să achite şi taxa de înscriere de 25 de euro. Taxa de şcolarizare poate fi platită integral sau în trei rate.

8. La Liceul Teoretic Hyperion, 39 de elevi (19,2%) din 203 liceeni înscrişi au obţinut o medie de trecere la BACALAUREAT 2013, potrivit edu.ro. Pentru anul şcolar 2013-2014, taxele la această unitate de învăţământ sunt de 3.000 lei/an, la cursurile de zi, şi de 1.800 lei/an pentru cursurile cu frecvenţă redusă, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Liceului Teoretic Hyperion. Taxele şcolare pot fi plătite în patru rate sau integral, cu o reducere de 3%. Taxa de înscriere în clasa a IX-a este de 50 lei. Dacă în liceu sunt înscrişi două rude de gradul I (doi fraţi, părinte şi fiu/fiică), se aplică fiecăruia o reducere de 10%. De asemenea, elevii din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a care promovează anul anterior cu medii mai mari sau egale cu 9,50, plătesc o taxă redusă cu 50%.

7. La Liceul Tehnologic Profesia, din Sectorul 3 al Capitalei, au luat BAC-ul doar 36 din cei 129 de elevi înscrişi. Rata de promovabilitate a acestui liceu privat a fost, în prima sesiune a examenului de bacalaureat, de 28,57%.

6. La Complexul Şcolar Cronos, 44 de elevi (29,7%) din 148 înscrişi au promovat BAC-ul în prima sesiune, potrivit informaţiilor postate pe site-ul edu.ro. Taxele valabile pentru anul şcolar 2013 - 2014, pentru cursurile de zi, la această unitate de învăţământ sunt de 5.000 lei pe an (sumă plătibilă în 10 rate), iar pachetul educaţional, care include uniforma şcolară şi manuale/suporturi de curs pentru limbile străine, este de 500 lei. Pentru achitarea integrală a taxei la semnarea contractului se aplică o reducere de 500 lei, iar elevii care au rude de gradul I în Liceul Cronos plătesc o taxă cu 500 lei mai mică. Absolvenţii claselor a VIII-a care vor să se înscrie la această unitate de învăţământ trebuie să achite şi o taxă de înscriere de 200 lei, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Complexului Şcolar Cronos.

Taxele de şcolarizare pentru cursurile cu frecvenţă redusă la acest liceu privat se ridică la 1.800 lei pe an, sumă plătibilă în patru rate. Pentru achitarea integrală a taxei la semnarea contractului se aplică o reducere de 150 lei, iar elevii care mai au rude de gradul I în acest liceu plătesc o taxă de şcolarizare redusă cu 150 lei. Reducerile se cumulează. Taxa de înscriere la cursurile cu frecvenţă redusă este de 100 lei.

5. La Liceul Teoretic "Phoenix" doar 33 (32,67% din totalul absolvenţilor) din cei 101 elevi înscrişi la BACALAUREAT 2013, au promovat examenul maturităţii.

4. La Liceul FEG din Bucureşti au promovat examenul de BACALAUREAT 2013, în prima sesiune, 11 din cei 27 elevi înscrişi - rata de promovabilitate în acest caz fiind de 40,74%.

Cele mai bune licee private din Bucureşti

La polul opus, în topul unităţilor particulare de învăţământ din Capitală, cu o promovabilitate foarte bună, se află Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Complexul Educaţional Lauder Reut şi Liceul Tehnologic "Traian Lalescu".

3. La Liceul Internaţional de Informatică au obţinut medie de trecere, la BACALAUREAT 2013, 52 din cei 57 de elevi înscrişi, rata de promovabilitate fiind de 91,22% în prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. La Liceul Internaţional de Informatică taxele şcolare se ridică la 3.700 euro pe an, iar taxa de înscriere este de 100 euro. Elevii care achită taxa integral sau au deja un frate sau o soră înscrisă la acest liceu beneficiază de o reducere de 5% la plata taxei. De asemenea, în funcţie de media obţinută la admitere, elevii pot plăti o taxă de şcolarizare anuală mai mică cu 15% - 30%. Pentru manuale şi uniformă părinţii mai trebuie să scoată din buzunar circa 300 de euro. Taxa şcolară la această unitate de învăţământ poate fi platită în patru rate egale, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti.

1. Singurele licee private din Bucureşti care se pot lăuda cu o promovabilitate 100% la BACALAUREAT 2013, cu 7 elevi din 7, şi, respectiv, 4 elevi din 4, care au luat BAC-ul, sunt Complexul Educaţional Lauder Reut din Bucureşti şi, respectiv, Liceul Tehnologic "Traian Lalescu".

La Liceul Tehnologic "Traian Lalescu" taxele de şcolarizare se ridică la 550 de euro pe an, pentru cursurile de zi, şi la 450 euro pe an, pentru cursurile cu frecvenţă redusă sau la seral. Taxa de înscriere la liceu este de 30 euro, potrivit informaţiilor postate pe site-ul liceului.

La Complexul Educaţional Lauder Reut din Capitală, taxele de şcolarizare pentru studiile liceale se ridică la 650 euro pe lună, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul unităţii de învăţământ.

Pentru Centrul de Studii "Ştefan cel Mare şi Sfânt Bucovina" din Sectorul 5 al Capitalei şi Colegiul Preuniversitar "Dr. I. C. Cantacuzino" nu există înregistrări pe portalul edu.ro.

Un calcul simplu arată că, din totalul celor 1.440 elevi de la cele 12 licee private din Bucureşti, doar 278 (aproape 19,3% din totalul elevilor înscrişi) au promovat examenul de BACALAUREAT 2013, în prima sesiune.

Elevii de clasa a XII-a care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2013 în sesiunea din vară, mai au o şansă în a doua sesiune. Înscrierile au început pe data de 15 iulie şi vor dura până pe data de 19 iulie. VEZI AICI CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2013, sesiunea din toamnă.

Etichete: Bacalaureat 2013, examen bacalaureat 2013, rezultate bac, rezultate bacalaureat 2013

0/16 COMENTARII
DavidBow
23 ian 21:27
+0
VOTURI
-0
ПИЛОМАТЕРИАЛЫ АНГАРНОГО ХРАНЕНИЯ ИЗ СЕВЕРНОЙ СОСНЫ В НАЛИЧИИ И С ДОСТАВКОЙ
купить лафет в тамбове
DavidBow
10 ian 01:24
+0
VOTURI
-0
ПИЛОМАТЕРИАЛЫ АНГАРНОГО ХРАНЕНИЯ ИЗ СЕВЕРНОЙ СОСНЫ В НАЛИЧИИ И С ДОСТАВКОЙ
купить блок хаус
OksanaKnisp
24 nov 23:50
+0
VOTURI
-0
В компании qwarta44 вновь появились два филиала по заработкам. Таких видов заработка я ещё не встречала в интернете. Аналогов нет. Проекты интересные, их ещё называют сайтами - близняшками. Различие только в том что они разных окрасов и работают с разными валютами. Вход в Проекты мизерный и очень выгодный. Админы серьёзных и всегда на связи Им доверяют уже 5-й год. Такого барахла как матрици или пирамиды в них нет. Они не обманывают людей и наоборот работают именно для людей. Хочу дополнить то, что в проектах очень выгодная рефералка, прочитаете на рекламном сайте. Это касается тех кто умеет приглашать партнёров.
Но Проекты НЕ ОБЯЗЫВАЮТ приглашать рефералов, это не матрицы и не пирамиды... Связь круглые сутки в скап чатах, всегда всё раскажут и покажут. Видео брифинги ежедневно кроме выходных. Смотрите сами
fgdhjks78

DavidNor
15 sep 12:46
+0
VOTURI
-0
Сугодня купил базу для прогона хрумером wp с коментами очень даволен если кому надо адрес сайта http://seoprofisional.ru короче я очень доволен)) все цены и обьемы есть на этом сайте !!!всем рекаминдую
базы для хрумера
gosha
19 iul 02:48
+0
VOTURI
-0
Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 Аренда выделенных серверов по приемлимым ценам Раскрутка сайта под ключ
gosha
12 iul 04:11
+0
VOTURI
-0
Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 Аренда выделенных серверов по приемлимым ценам Раскрутка сайта под ключ
Raymondcib
11 iul 03:31
+0
VOTURI
-0
Наша школа направлена на духовно - интеллектуальное развитие человека, которая помогает улучшить все сферы жизни.

Наше обучение поможет тому, кто хочет:
-изменить свою жизнь, но не знает как
-достигнуть максимальных успехов и результатов
-научиться управлять своей судьбой
-узнать свое предназначение и понять с какой целью он пришел в эту жизнь
-найти достойного партнера или улучшить уже имеющиеся отношения
-понять причины всех проблем, и легко их исправить.

А так же, у кого: 
-деньги утекают как вода сквозь пальцы
-работа уже не приносит удовольствия
-постоянная усталость, раздражение, депрессия
-сложные отношения с детьми, родителями, и он не знает как их улучшить не навредив.
http://seoprofisional.ru
vlad tepes
02 nov 12:29
+0
VOTURI
-0
lipsa oricarui mijloc de coercitie din partea profesorilor, pt ca asa cum am mai spus, la after school, nu exista reguli sau proceduri, trebuie sa existe doar profit maxim obtinut cu costuri minime.
Un alt aspect negativ, este acela ca desi elevii de la after school primesc o minigustare, aceasta se compune fie din niste fructe putrezite la interior, fie din niste produse care expira cu 1-5 zile dupa momentul servirii(ca deh, turcul trebuie sa faca economie), fapt sesizat si de catre elevi.
Taxa de after school este de1500E, peste cei 4000E pt care-i platesc cei care opteaza doar pt orele obligatorii. Facand un calcul simplu, la o sedinta de meditatie individuala de 70lei/2ore, iesi de aprox. 3 ori mai ieftin decat la after school-ul turcilor, dar cu rezultate si acumulari de "n" ori mai mari.
Inca un aspect important, ca sa aveti tabloul complet: tinand cont ca aceasta institutie apartine de Miscarea Gulen, scoasa in afara legii in Turcia, tara care o vrea scoasa si din alte tari considerate prietene, cum e si cazul Romaniei, s-ar putea ca la un moment dat, aceasta institutie sa fie desfiintata.
Sfatul meu sincer, pt parintii care vor sa-si dea copii la liceul turcilor, iar copii lor nu sunt supradotati, si mai ales nu sunt inclinati spre materiile reale: fugiti de acest liceu ca si "dracul de tamaie"!
vlad tepes
02 nov 12:27
+0
VOTURI
-0
acest factor este si el legat de faptul ca, prioritari pt institutie sunt elevii exceptionali;
--f. putine din exercitiile cu grad f. mare de dificultate, date ca tema sunt discutate apoi in clasa, ceea ce spune mult...
-- galagia de la multe ore, intretinuta mai ales de elevi slabi, dar cu fite, pt care de cele mai multe ori profesorul este lagat la maini, deoarece e obligat sa-si insuseasca sloganul: 2parintii platesc, inclusiv pe ei".

Toti acesti factori contribuie la o mobilitate accentuata a profesorilor, neexistand in multe cazuri o continuitate la ore.

Resursa manageriala, care este aproape in intregime turceasca, se conduce dupa deviza: profit cat mai mare, cu orice scop. Marea majoritate dintre ei sunt scoliti la universitati dubioase din Rusia, Moldova, Romania, fiind niste nulitati d.p.d.v. educational, aici contribuind si faptul ca vorbesc si inteleg limba romana cu destula dificultate. De asemenea, se remarca o falie puternica pe componenta educationala, intrucat ei inteleg educatia, doar din perspectiva profitului si a marii performante. Acest fapt implica o lipsa aproape totala de aplicare de proceduri si reguli,in scoala, la ore, la after school,etc. Legat de acest aspect, poporul roman are o veche si corecta zicala: "Cum e turcu-i si pistolul!"

Insa, cel mai dezatruoasa componenta a liceului este cea de after school, unde singura regula care se aplica este cea ca " aici nu exista nici o regula". After school-ul este organizat doar pt ciclul primar si gimnazial(aici, doar romana si matematica), iar invatatorii si profesorii care predau aici sunt in realitate, "niste sclavi pe plantatie". Asta, datorita tratamentului la care sunt supusi de catre conducere, retributiei umilitoare, numarului f. mare de elevi(ca deh, "turcul plateste", deci trebuie sa faca economie) si volumului urias de teme, fitelor de tot felul si galagiei infernale din partea elevilor(ca deh, si parintii platesc), lipsa oricarui mijloc de
vlad tepes
02 nov 12:23
+0
VOTURI
-0
Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti i se poate aplica f. bine, zicala: "Pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul".
De fapt, singurul mare atuu al acestui liceu este resursa umana, si aici, ma refer exclusiv la elevi . Dar si aici exista aspecte mai putin placute, pt ca pe langa un grup de copii supradotati , exista o masa majoritara de copii buni, bunicei, mediocri, slabi si extrem de slabi, care efectiv, se vor chinui(acesta e termenul potrivit) 4/8/12 ani, ca sa tina cat de cat mai aproape de copii exceptionali care reprezinta grupul tinta pt conducerea liceului. De asemenea, se pune accentul pe materiile reale, materiile umaniste avand o pondere f. redusa, iar unele dintre ele lipsesc cu desavarsire(la clasele de mate-intensiv). La aceste clase, in gimnaziu nu se fac deloc muzica si religie ortodoxa, iar desenul se face o ora la 2 saptamani. In schimb, toti elevii au ore obligatorii de limba turca, de parca le-ar folosi undeva, in afara de Turcia.

Referitor la profesori, aici lucrurile stau mai rau, 2 factori importanti contribuind la acest aspect:

-- primul, il constituie faptul ca profesorii de aici sunt profesori la scoli de stat, iar aici vin pe un regim de colaborare, pt a-si rotunji veniturile, de unde rezulta un neatasament pt institutie, fiind practic, un mercenariat educativ;
-- al doilea factor negativ este cel al retributiei, care este pur si simplu o bataie de joc pt profesorii "fara nume"(fiind muult inferioara ofertei de la stat) si cat de cat acceptabila pt profesorii consacrati, aceasta fiind negociata "ca la bazar" de conducerea turceasca a liceului.
Pe langa acesti 2 factori negativi, mai exista si altii, cum ar fi:

-- tema f. mare atat d.p.d.v. cantitativ, dar si al dificultatii exercitiilor(mai ales la materiile reale), care pur si simplu ii vor chinui pe elevii care nu sunt exceptionali(cei mai multi), majoritatea dintre ei devenind f. stresati; acest factor
Alex
04 aug 16:57
+0
VOTURI
-0
Va scriu in cunostinta de cauza, am facut ultimul an la aceasta scoala (FF) care se vrea un liceu serios si respectat
DAR
profesorii ( cu 2 exceptiiprof. de info si prof(a) de istorie ), sunt dezinteresati, plistisiti si scarbiti; predau materia ca un robot si au pretentia ca tu in cele 2 ore/2saptamani sa inveti si ce ei nu au predat.

Pe langa asta, mi-au pierdut testele !! din cauza asta am ramas cu media neincheiata.

In plus, parca nu ar fi fost suficient, sistemul de notare (acel catalog online) nu se actualizeaza constant si te trezesti ca nu ai suficiente note pentru a-ti incheia media.

NICI EI NU TE ANUNTA, ca doar le-ai dat banii si acu' D-zeu cu mila.. ca la biserica.

Per total imi pare groaznic de rau ca am ales acest liceu pentru a-mi termina 'ultima clasa'.

Nu recomand nimanui.

Mie mi-a recomandat un 'prieten' acest liceu, si tare rau imi pare ca am luat de buna acea recomandare, am pierdut un an degeaba.
anela
28 iun 06:07
+0
VOTURI
-0
Oameni buni,scriu aici sa va avertizez in privinta scolilor particulare cu predare in sistem britanic,scoli care sunt o mare tzeapa.ISB,de exemplu.
Au 90% profesori turci si romani.Ori,sa ma ierte Dumnezeu,nu stiu cum se poate educa un copil in sistem britanic cu profesori turci si romani,care nu au stiinta despre acest sistem.
Pana in clasa a 7a a fost binisor,mai ales in primii 4 ani,ani in care oricum copiii evolueaza spectaculos,apoi au aparut probleme cu profesoarele de limba romana care sunt isterice la propriu-Diana Recean si Andreea Roman.Acestea zbiara la copii si nu stiu sa se poarte la nivelul asteptat de la o scoala particulara.
Din anul 7 din ciclul secundar s-a schimbat stuatia in mai rau caci unii profesori turci nici macar nu puteau preda nestiind lb.engleza.
La cantina scolii se serveste doar mancare pentru turci.
Scoala este denumita de ceva vreme ISLAMIC SCHOOL of BUCHAREST.Si asa este.
Am fost pacaliti si m-as bucura sa nu o mai pateasca nimeni,desi e greu de crezut caci majoritatea copiilor nu spun ce se petrece la scoala si multi dintre parinti nu intreaba.Iar cand se trezesc e prea tarziu.
carmen
14 apr 10:15
+0
VOTURI
-0
Sunt licee bune private cu promovabilitate maxima si licee de stat proaste cu promovabilitate minima!
CUNOASTEM SI PROMOVABILITATEA DE LA STAT!!!
Petra
08 feb 23:36
+0
VOTURI
-0
Poate aveti dreptate, dar va rog sa luati in calcul si faptul ca BAC-ul la liceele de stat a fost promovat ani de zile contra cost. Poate la cele private lucrurile nu au stat asa. Deci, cum punem faptele in balanta?
militaru
14 ian 14:58
+0
VOTURI
-0
nu surprinde pe nimeni situatia dezastruoasa din majoritatea liceelor asa zise private aparute ca ciupercile otravite dupa mascarada din 89.Ce poti sa te astepti de la niste odrasle de bani gata,invatati de mici sa nu pretuiasca munca,ordinea si disciplina,sa huzureasca pe banii parintilor,bunicilor si ai celor care ii inconjoara.Rolul acestor CUIBARE preuniversitare este de a forma viitorii oameni fara rost,fara minime notiun de cultura generala,nemivorbind de notiuni legate de stiintele exacte.Profesorii? sa iasa banul mereu si cit mai multi,asemenea profesori cu rezultatele susmentionate nu au ce cauta in nici o forma de invatamint,dar sa pregateasca viitorii intelectuali de care tara are mare nevoie.Schimbati cit mai curind aceasta mentalitae paguboasa care va afecteaza nu numai pe voi ,pe elevi dar in primul rind schimbul de miine. Cu bine !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE