Şcolile din Bucureşti, ÎNCHISE luni şi marţi din cauza gerului. Perioada ar putea fi extinsăPrimarul general, Gabriela Firea, a anunţat că toate unităţile de învăţământ din Bucureşti vor fi închise, timp de două zile, luni şi marţi (26 februarie şi 27 februarie 2018) din cauza condiţiilor meteo nefavorabile: ger şi ninsori. Edilul-şef a precizat că perioada ar putea fi extinsă dacă vremea rea continuă şi după acest interval. 

Scolile din Bucuresti, INCHISE luni si marti din cauza gerului si a ninsorilor
Şcolile din Bucureşti, ÎNCHISE luni şi marţi din cauza gerului şi a ninsorilor

Luni şimarţi toate şcolile din Capitală vor fi închise, a anunţat primarul general Gabriela Firea care a precizat că a luat această decizie deoarece sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile: un val de ger însoţit de ninsori abundente. 

"Având în vedere prognozele meteorologice anunţate de ANM, am luat şi noi câteva măsuri, le-am analizat foarte serios, responsabil, aseară, azi noapte, azi dimineaţă şi până în acest moment, în legătură cu măsurile care se impun, având în vedere că toate informaţiile din partea ANM s-au confirmat până acum, iar codul galben va deveni - cel puţin după informaţiile pe care le avem în acest moment - portocaliu, prin urmare, autorităţile, atât centrale, cât şi locale, au responsabilităţi legale pentru a diminua orice efecte neplăcute şi nedorite în legătură cu fenomenele meteo extreme. În primul rând ne interesează viaţa cetăţenilor şi sănătatea acestora şi mai puţin anumite critici. (...) Am luat decizia ca luni şi marţi să nu aibă loc cursuri în Bucureşti şi probabil se va extinde această decizie. (...) Este vorba despre vânt, ger, două fenomene suprapuse şi de asemenea ninsoare temporar abundentă", a anunţat primarul general la comandamentul de iarnă convocat la Primăria Capitalei.

ANM a emis două avertizări meteo după cum urmează:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10
Fenomene vizate: val de frig;
Zone afectate: toată țara;

Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10...15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.
Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10
Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;
Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea;

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

„Prefer să se spună că am fost ușor prea alertați decât să numărăm victime”, a adăugat primarul  precizând că stratul de zăpadă va ajunge la 30 de centimetri. „Situația nu este de panică, dar nu este nici de stat cu mâinile în sân”, a mai spus Firea. 

Gabriela Firea a mai spus că a luat această decizie pentru că nu toți elevii merg la școală „cu mașina mică” ale părinților. „Cei mai mulți merg ori pe jos, unii pe distanțe mari, ori cu transportul în comun”, a mai spus primarul.

Totdată, Gabriela Firea a susţinut că, cel mai probabil, vor fi închise toate şcolile din zonele afectate de codul portocaliu, dar acest lucru urmează să fie anunţat de autorităţile locale.

ANM a mai emis două coduri de vreme rea, astfel: 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 04 – 27 februarie, ora 20
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol;
Zone afectate: conform textului;

Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea zonelor țării.
În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei ninsorile vor fi moderate și local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent; vântul va avea intensificări cu viteze de 45...55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului peste 60...65 km/h, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, orele 07 – 23
Fenomene și zone vizate: ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman;

Pe parcursul zilei de luni, 26 februarie, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30...40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 10 – 27 februarie, ora 14
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea;

În intervalul menționat, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55...65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Etichete: Bucureşti, Capitală, Gabriela Firea, scoli inchise 26 februarie, scoli inchise bucuresti, scoli inchise luni Bucuresti

0/4 COMENTARII
emebivemaraf
08 iul 11:17
+0
VOTURI
-0
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicilline 500 Mg Online Amoxicillin 500mg phw.qnrt.b365.ro.nbw.ll http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
ihiififuhe
08 iul 10:44
+0
VOTURI
-0
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Amoxicillin 500 Mg ipc.sprz.b365.ro.bdo.vz http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
DavidVorne
31 mai 18:21
+0
VOTURI
-0
«Папиловит» — быстро и безопасно избавит от любых папиллом и бородавок.
Наш сайт: https://lcokbhlw.bestseller-super.ru
Kennethpearf
03 mar 00:19
+0
VOTURI
-0
Pozitiv - это негормональный препарат, который помогает вашему организму выработать серотонин и мелатонин, которых так не хватает для радости!
Сайт: http://workle.website/74

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE