Colegiul Național Mihai Viteazul, fără aviz de funcţionare, înainte de începerea anului școlarÎn pragul anului şcolar 2015-2016, şcolile în care învaţă peste 100.000 de elevi, nu au aviz de funcţionare. Printre unităţile de învăţământ fără aviz de funcţionare se numără şi un colegiu prestigios din Bucureşti - Mihai Viteazul. Totuși, cursurile vor începe la 15 septembrie și în acest colegiu. 

Scolile in care invata 100.000 elevi,inclusiv un liceu renumit din Capitala,fara aviz de functionare
Şcolile în care învaţă 100.000 elevi,inclusiv un liceu renumit din Capitală,fără aviz de funcţionare
Foto: wikimapia.org

Potrivit ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, peste 100.000 de elevi din România învaţă în şcoli care nu au aviz de funcţionare. Printre unităţile de învăţământ fără aviz de funcţionare se află şi Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", potrivit ministrului Educaţiei.

"Nu au aviz de funcţionare atâtea şcoli în care învaţă circa 4% din elevi, puţin peste 100.000 de copii. Din păcate, trebuie să recunosc faptul că cele mai multe şcoli sunt cele din mediul rural, unde avem probleme deosebite cu abandonul şcolar. În asta constă gravitatea problemei, dar avizul de funcţionare nu se obţine în cele mai multe cazuri pe baza lipsei de apă curentă şi canalizare, lucruri care nu ţin de competenţa Ministerului Educaţiei şi în unele cazuri asta nu stă nici în competenţa autorităţilor locale. Sunt alte şcoli care nu obţin avize de funcţionare pe baza unor criterii legale, din care citez: volumul de aer dintr-o sală de clasă - sunt şcolile vechi cu plafonul jos. Acolo nu vom putea face nicio modificare pentru a obţine autorizaţia de funcţionare. O spun foarte clar. Sunt şcoli şi avem şcoli istorice, Colegiul "Mihai Viteazul" şi alte asemenea şcoli, multe şcoli care nu pot obţine avizul de funcţionare pentru că au distanţă prea mică faţă de trotuar. Dacă cineva îşi imaginează că poate să schimbe locaţia unei clădiri istorice pentru a respecta aceste reglementări, cred că are o imaginaţie mai bogată decât am eu. Asta nu înseamnă că nu facem toate eforturile necesare în cele 800 de clădiri în care avem deja demarate lucrări de reabilitare, în scopul obţinerii autorizaţiei de funcţionare. Asta nu înseamnă că în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării renunţăm la obiectivul asumat, cu termen sfârşitul anului şcolar 2015-2016, respectiv septembrie 2016, la a face tot posibilul să ne concentrăm asupra acelor şcoli, cu observaţia că am realizat deja o analiză privind fiabilitatea şcolilor pentru a nu ajunge în situaţii absurde în care se fac investiţii în anumite şcoli pentru a fi imediat închise din cauza scăderii populaţiei şcolare în acea zonă", a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu, miercuri, într-o conferinţă de presă dedicată implementării programului eCatalog (program-pilot la nivel naţional) în şcolile din Sectorul 3.

Mai multe detalii despre cum funcţionează catalogul electronic şi când va fi implementat acest program la nivel naţional găsiţi AICI.

Etichete: aviz, Mihai Viteazul, şcoală, şcoală Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE