Scriitoarea Harper Lee a murit la 89 de aniScriitoarea Harper Lee, laureată a Premiului Pulitzer pentru celebrul său roman ''To Kill a Mockingbird'' (''Să ucizi o pasăre cântătoare"), a murit. Avea 89 de ani. Anul trecut, scriitoarea a publicat al doilea roman al său, 'Go Set a Watchman'', tradus și în limba română. 

Scriitoarea Harper Lee, autoare a romanului "Sa ucizi o pasare cantatoare", a murit la 89 de ani
Scriitoarea Harper Lee, autoare a romanului "Să ucizi o pasăre cântătoare", a murit la 89 de ani

Scriitoarea Harper Lee s-a stins din viață în micul oraș Monroeville, din statul american Alabama, în care și-a trăit aproape întreaga existență.

Volumul ''To Kill a Mockingbird'', publicat în 1960, povestește despre acuzarea pe nedrept a unui bărbat de culoare într-o mică localitate din Alabama în perioada marii crize economice din anii 1930 și a fost ecranizat în 1962. Cu Gregory Peck în rolul principal, pelicula a obținut patru premii Oscar.

Multe decenii s-a crezut că Harper Lee nu va mai continua cartea care i-a adus renumele mondial, așa încât lumea literară a fost luată prin surprindere în iulie 2015, când ea și-a lansat un nou roman — foarte controversat ulterior — ''Go Set a Watchman'', în care apare personajul principal, avocatul Atticus Finch, din precedenta sa carte.

Anunțul decesului scriitoarei survine la numai câteva zile după ce presa a informat că romanul ei de debut va fi adaptat pentru scenă și va avea premiera pe Broadway în sezonul 2017-2018.

Etichete: Harper Lee, Pulitzer

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE