SCUMPIRI pe piaţa imobiliară din Capitală.Care sunt noile tarife practicate de notari la apartamenteApartamentele vechi s-au scumpit, în medie, cu 10 procente în grila notarilor, după care se calculează taxele şi impozitele minime pentru tranzacţiile cu locuinţe în Bucureşti în acest an. Pentru locuinţele noi, preţurile au fost modificate în medie cu 4 procente. 

Analiza realizată de ECONOMICA.NET arată că, în cazul apartamentelor vechi, procentele de creştere sunt cuprinse între 8 şi 10%, iar cazul apartamentelor noi, creşterile sunt de 3-6%. Asta înseamnă că impozitele la tranzacţiile cu apartamentele vechi cresc mai mult decât în cazul unei tranzacţii cu apartament nou. Au fost luate în calcul apartamentele două camere, confort I, situate la etaje intermediare (1-4), în blocuri construite între 1978 şi 1989 şi, respectiv, după 2011, din 25 de zone ale Capitalei.

Printre zonele în care preţurile la apartamentele cu două camere au fost majorate se numără Obor, Iuliu Maniu-Timişoara, Gorjului-Uverturii, Mihai Bravu-Iancului-Vatra Luminoasă. Spre exemplu, dacă în grila de anul trecut un apartament cu două camere din zona Obor avea un preţ de 58.140 de euro, anul acesta are un preţ de 64.070 de euro.

Detalii, pe economica.net

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE