Se amenajează bandă unică pentru transportul public pe Bdul. Iuliu Maniu. FOTOGALERIEBucureştenii care locuiesc în Sectorul 6 al Capitalei, precum şi cei care tranzitează zona intrând în Bucureşti dinspre Autostrada A1, vor putea scăpa de "coşmarul" timpului petrecut în trafic. Şi asta pentru că Primăria Sectorului 6 a început amenajarea unei benzi unice de transport public pe o porţiune foarte aglomerată din Bd. Iuliu Maniu. În Bucureşti funcţionează deja mai multe benzi unice STB (RATB) care îşi dovedesc utilitatea, reducând semnificativ timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun. 

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, a demarat recent un proiect de amenajare a unei benzi unice pentru transport public pe o porţiune foarte aglomerată a bulevardului Iuliu Maniu, între hipermarket-ul Cora Lujerului şi Apaca. În urma studiilor de trafic efectuate, specialiştii au considerat oportună crearea unei benzi STB, care să ajute la fluidizarea traficului auto, prin încurajarea bucureştenilor să folosească mijloacele de transport în comun.

"Proiectul de realizare a acestei benzi unice de transport public este gândit şi coordonat împreună cu alte măsuri implementate deja pe Bd. Iuliu Maniu: o nouă amenajare urbanistică şi peisagistică pe scuarul central al bulevardului, trotuare nou asfaltate, grădini de bloc gazonate, care arată impecabil, platbande nou create alături de sute de noi locuri de parcare, inclusiv panouri publicitare eliminate complet pentru o bună vizibilitate în trafic. Ne dorim, astfel, să avem o arteră de circulaţie civilizată, care să fie cartea de vizită a Bucureştiului", a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Edilul a explicat, de asemenea, că banda unică STB va funcţiona pe porţiunea cuprinsă între Bd. Iuliu Maniu nr.15 (benzinăria Mol) şii până la intersecţia Vasile Milea cu Iiuliu Maniu, în apropiere de Apaca. 

"Am început deja montarea stâlpilor flexibili pentru delimitarea benzii rezervate circulaţiei autovehiculelor de transport public de persoane, acum fiind în lucru segmentul din zona Grădiniţei nr. 274 de la Apaca. Împreună cu toate celelalte facilităţi create pe Bd. Iuliu Maniu, vom contribui la realizarea unui transport de calitate pe această arteră de circulaţie, de altfel foarte aglomerată fiind vorba de intrarea/ieşirea din Bucureşti", a precizat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6. 

Pe porţiunea de bulevard unde se amenajează banda unică STB circulă mai multe mijloace de transport în comun care fac legătura între Sectorul 6 şi centrul Capitalei: troleibuzele 61 şi 62, precum şi autobuzele 136, 236 şi 336. 

Prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport în comun ale STB şi taxi scade semnificativ timpul de aşteptare în staţii, se reduc costurile de exploatare, iar nivelul de poluare se reduce destul de mult, susţin specialiştii. În plus, mijloacele de transport în comun pot prelua un flux mare de călători, comparativ cu maşinile personale. 

Benzi unice pentru transportul public există în toate marile oraşe europene, precum Hamburg, Copenhaga, Oslo sau Londra.

Etichete: banda unica iuliu maniu, banda unica STB, banda unica transport public, bd. iuliuu maniu, Eduard Paul Simion, Gabriel Mutu, Sectorul 6

0/5 COMENTARII
Nume*
16 apr 14:13
+0
VOTURI
-0
Irwin billiga barcelona tröja herr|köpa barcelona matchtröja|barcelona fotbollströja med
namn|barcelona tröjor med fri frakt fotboll tröjor barn. Evere
Nume*
16 apr 04:44
+0
VOTURI
-0
Jan shoppa de senaste real madrid fotbollskläder för herr,
barn och damupptäck klubblag, landslag, världsmästerskapet i fotboll 2020, euro 2020 fotboll tröjor barn, copa américa Vonni
Nume*
04 dec 18:52
+0
VOTURI
-0
fodboldtrøjer Milton ClariceB Tyskland Trøje BarbBrow LavinaXh Milton
Nume*
04 dec 11:52
+0
VOTURI
-0
maglie calcio poco prezzo Willis AJASamef Maglia Manchester
City Bambino SuzannaM Winifred Willis
Adrian
02 dec 12:22
+0
VOTURI
-0
Wow, 500 de metri de banda de autobuz, japonezii ar fi invidiosi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE