Se ascut cuţitele pentru şefia Sectorului 6: Florescu candidează şi independentȘtefan Florescu (PC) a anuntat ca va candida independent la Primaria Sectorului 6
Ștefan Florescu (PC) a anunțat că va candida independent la Primăria Sectorului 6

Chiar dacă USL nu a anunţat oficial candidatul pentru alegerile locale, din iunie 2010, la Primăria Sectorului 6, cel puţin trei membri ai formaţiunii susţin că vor intra în cursă: senatorul social-democrat Gabriel Mutu, fost PDL-ist până în toamna anului 2010, liberalul Rareş Mănescu, fost deputat şi consilier local şi conservatorul Ștefan Florescu, fost director al Administraţiei Pieţelor Sector 4 şi preşedintele Fundaţiei Umanitare "Din suflet pentru suflet".

Dacă primii doi posibili candidaţi spun că vor intra în cursa pentru şefia Sectorului 6 numai cu sprijinul USL, Florescu susţine că vrea să candideze şi independent.

"Pe 7 aprilie are loc Congresul PSD-PNL-PC în cadrul căruia se vor desemna candidaţii USL la sectoare. După cum ştiţi, rezultatele ultimelor sondaje arată că sunt favorit. Dar, în cazul în care nu voi fi desemnat eu, voi candida independent şi cu siguranţă voi fi primarul Sectorului 6", a declarat pentru B365.ro conservatorul Ștefan Florescu.

Florescu şi-a dat demisia, de curând, din funcţia de director al Administraţiei Pieţelor Sector 4, făcându-se cunoscut în urma mediatizării campaniei împotriva hingherilor de maşini, propunând un proiect de lege care să fie interzisă ridicarea abuzivă a autoturismelor parcate neregulamentar, la nivelul întregii ţări. După cum a precizat, proiectul se află pe masa de lucru a Senatului, unul dintre obiectivele principale după preluarea mandatului de primar la Sectorul 6 fiind rezilierea contractului cu firma de ridicări auto.

Din partea PNL, candidatul care se încălzeşte pe tuşă pentru Sectorul 6 este Rareş Mănescu, cel care anunţă pe blogul propriu că este “născut şi crescut în Sectorul 6″, căsătorit cu europarlamentarul Ramona Mănescu, este vicepreşedinte PNL şi preşedinte al filialei Sector 6, fost deputat şi consilier local. La 42 de ani, Mănescu este membru PNL încă din 1990.

Ultima candidatură anunţată pentru Sectorul 6 din partea opoziţiei aparţine PSD-ului, sub forma senatorului Gabriel Mutu. Mutu s-a înscris în PSD în toamna anului 2010, după ce anterior fusese membru PDL. Recent, acesta a ţinut o conferinţă de presă în care l-a acuzat pe actualul primar Cristian Poteraş că “sifonează bani din Primărie pentru campania electorală”.

Rezultate slabe în sondaje pentru Poteraş

PDL a decis să meargă, încă o dată, pe mâna primarului Cristian Poteraş, la alegerile locale din iunie 2012, în ciuda trimiterii sale în judecată de DNA, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Edilul Sectorului 6 nu stă însă foarte bine în sondaje, doar 43% dintre locuitori declarându-se mulţumiţi de activitatea lui Poteraş, după cum arată un sondaj CURS.

Și Institutul CCSB îi dă şanse mici de câştig actualului primar al Sectorului 6, din partea PDL, conform unui sondaj de la sfârşitul lunii februarie: “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în Sectorul 6, Ștefan Florescu ar obţine 58% din voturi, în timp ce actualul edil, Cristian Poteraş, ar ieşi pe locul al doilea, cu doar 27%”, scrie Mirel Palada, directorul CCSB, pe blogul său. După Ștefan Florescu, următorul potenţial candidat cu şanse este Rareş Mănescu, preşedintele organizaţiei liberale din Sectorul 6.

Etichete: candidaţi, Cristian Poteraş, Gabriel Mutu, rareş mănescu, rezultate, Sectorul 6, sondaje, Ștefan Florescu

0/0 COMENTARII
diana
30 mar 20:39
+0
VOTURI
-0

tot poteras ramane in sect 6, pentru ca a facut pentru acest sector, este un om caruia ii pasa de oameni din sectorul lui.

andra
30 mar 20:09
+0
VOTURI
-0

tot poteras ramane la sectorul 6, pentru ca isi face treaba spre deosebire de altii.

liliana
30 mar 19:41
+0
VOTURI
-0

poteras tot el va ramane la sectorul 6, mai ales ca a facut multe in sectorul lui.

ioana
30 mar 12:25
+0
VOTURI
-0

tot poteras va ramane la sectorul 6, pentru ca de bine de rau a facut multe in acel sector fata de altii.

Sfarsitorul
29 mar 23:07
+0
VOTURI
-0

Nenea Florescu, inainte sa intre in hora, sa raspunda la cateva intrebari:

- de unde isi primesc banii cele doua fundatii

- de unde are venituri cat sa sustina sapte firme pe pierdereDupa asta, mai discutam. Probabil la vorbitor...

Horia
29 mar 14:41
+0
VOTURI
-0

Poteras e penal.

Si el si nevasta-sa au devalizat primaria de milioane de euro.

DNA isi va face in curand treaba si vom scapa de el.

cristi
29 mar 13:46
+0
VOTURI
-0

Neavand sustinere,nu vad de ce candidezi,domnule florescu…pierdere de timp

qwerty
29 mar 14:42
+0
VOTURI
-0

corina, andre, gabi, cristi.Hai sictir ba, unicule puincurist oranjgutan de pe topicul asta !

gabi
29 mar 13:45
+0
VOTURI
-0

Opinia publica trebuie informata corect despre viata politica.Cu toate astea,mai exista cativa care tin cu tot dinadinsul sa ponegreasca imaginea celorlate partide.Am incredere ca oamenii nu se vor lasa usor pacaliti si il vor sustine pe Cristian Poteras!

andrei.
29 mar 13:43
+0
VOTURI
-0

Nici nu inteleg de ce canditeaza,chiar nu are potential si asta se vede cu ochiul liber. Nici macar sutinere

corina
29 mar 13:42
+0
VOTURI
-0

Imi pare rau pentru Florescu ca va trece prin aceasta umilinta,dar nu se poate compara cu primarul Poteras!

Cristian Apetrei
29 mar 18:34
+0
VOTURI
-0

Primarul Poteras? Poate infractorul Poteras! Hai sa fim seriosi , unde e primar Poteras? In sectorul 6 , unde nu s-a facut nimic?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h