Se caută manager privat pentru Loteria RomânăSe caută manager privat pentru Loteria Română. Instituția a publicat un anunț pentru încheierea unui contract cu un expert în resurse umane care să o ajute să găsească un manager privat. În urmă cu 3 ani, compania a mai făcut o astfel de încercare, însă procesul s-a blocat tocmai din cauza scandalului legat de alegerea potenţialilor manageri. În cele din urmă, Ministerul Finanţelor a numit politic un director general, pe Adrian Manolache. Acesta a demisionat în urmă cu două luni, după ce DNA a anunţat că anchetează mai multe contracte pe care le-a semnat.

Se cauta manager privat pentru Loteria Romana
Se caută manager privat pentru Loteria Română

Loteria Română a publicat un anunț pentru încheierea unui contract cu un expert în resurse umane care să o ajute să găsească un manager privat. În caietul de sarcini, conducerea Loteriei Române anunţă că e în căutarea unui expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în resurse umane. Firma selectată va stabili condiţiile ce trebuie îndeplinite de candidaţi şi criteriile de evaluare, aşa cum prevede Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109 din 2011, referitoare la alegerea managerilor privaţi în companiile unde statul este acţionar majoritar, scrie Digi24.ro.

Şi în 2012, Loteria Română începuse căutarea unui manager privat, însă a renunţat după declanşarea unui scandal privind modul de selecţie a firmei de recrutare şi de elaborare a condiţiilor pe care trebuia să le îndeplinească managerul Loteriei. 

În urmă cu 3 ani, Loteria oferea 135.000 de lei firmei care urma să găsească un manager privat. La licitaţie s-au înscris două firme, Quest Advisors şi Fast Forward Solutions. Contractul a fost atribuit primei, care a venit cu o ofertă de preţ de 3 ori mai mică decât cea pusă la bătaie, de doar 43.000 de lei.

Ulterior, Quest Advisors a subcontractat firmei de avocatură Boştină şi Asociaţii, cel care la vremea respectivă reprezenta interesele Intralot, care avea încheiate cu Loteria Română mai multe contracte importante, care urmau să expire.

Până la urmă, Ministerul Finanţelor Publice, unic acţionar al Loteriei Române, a renunţat la concursul de manager privat şi a numit politic un nou director general, pe Adrian Manolache. După ce a parafat câteva contracte care sunt acum anchetate de DNA, acesta a demisionat în aprilie anul acesta.

Etichete: Loteria Română, manager, ministerul finantelor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE