Se cere interzicerea concertelor la Universitate: Facultatea de Istorie, supusă poluării foniceProfesorii de la Facultatea de Istorie- Universitatea din Bucureşti au trimis o scrisoare deschisa pramarului general al Capitalei prin care cer ca evenimentele din Piata Universitatii sa nu se mai desfăşoare în timpul săptămânii până la ora 20.00 şi sâmbăta până în ora 16.00. Cadrele didactice spun că din cauza gălăgiei sunt în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea.

Se cere interzicerea concertelor din Piata Universitatii
Se cere interzicerea concertelor din Piaţa Universităţii

Profesorii de la Facultatea de Istorie au trimis o scrisoare deschisa adresata primarului Gabriela Firea, privind gălăgia provocată de evenimentele de divertisment organizate in Piata Universitatii.

Cadrele didactice spun că sunt în imposibilitatea de a-şi desfasura activitatea, in ciuda repetatelor reclamatii facute la Directia de mediu a primariei si la Politia locala.

"Facultatea de Istorie a Universității din București este supusă unei constante poluări fonice care împiedică derularea normală a procesului didactic și academic. În urma amenajărilor urbanistice din Piața Universității, spațiul din zona statuilor, aflat în fața clădirii simbol a Universității, a devenit treptat spațiu de desfășurare a unor evenimente de divertisment de tipul târgurilor și festivalurilor.

Activitatea didactică a Facultății de Istorie se desfășoară de luni până vineri în intervalul orar 8-20 și sâmbăta între orele 8-16 și include cursuri, seminarii, consultații, cercuri științifice și conferințe.

De asemenea, studenții au la dispoziție sala de lectură a bibliotecii de specialitate, deschisă luni-vineri între 8-19 și sâmbăta 8-14. De câteva zile suntem în imposibilitatea de a ne desfășura activitatea datorită poluării sonore constante creată de „Festivalul Iubirii", organizat în acest moment în Piața Universității. Repetițiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acțiune desfășurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori și determinând o stare de stres și agitație atât în rândul studenților cât și al profesorilor și blocarea procesului didactic. Este o situație cu care ne-am confruntat și în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare și pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcția de Mediu a Primăriei și la Poliția locală, rămase fără rezultat", se arată în scrisoarea deschisă semnată de profesori. VEZI AICI SCRISOAREA COMPLETĂ.

Cadrele didactice cer interzicerea oricăror activități sonore desfășurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 și sâmbăta până în ora 16.00 și, prin aceasta, respectarea actului educațional pe care Universitatea din București îl are ca misiune încă de la fondarea sa în 1864.

Etichete: Piaţa Universităţii, poluare fonica, Profesorii de la Facultatea de Istorie, universitatea din bucuresti

0/6 COMENTARII
ada
04 Mar 07:22
+0
VOTURI
-0
Nu pot sa cred ce ineptii citesc: betonare in fata operei, concerte in parcuri! In parcuri merg sa ma relaxez si sa respir aer curat (inexistent in bucuresti), sa ascult cantec de pasare, sa hranesc o veverita. Nu sa aud aceeasi poluare fonica cu care suntem obisnuiti. Opera romana trebuie respectata pentru ceea ce reprezinta de fapt. Concertele se organizeaza la periferiile orasului, departe de zonele rezidentiale sau institutiile publice, departe de parcuri care sunt construite pentru alt scop decat acesta.
XYZ
02 Mar 19:34
+0
VOTURI
-0
Stati mult timp pe internet cumva? Pare putin bizara logica generalizarii... Nu a spus nimeni "sa nu se mai organizeze nimic IN ORAS" ci doar in zonele unde sunt afectate institutii de invatamant! De exemplu in Parcul Herastrau nu cred ca ar fi afectate cursurile... Universitatii! Cat de logic este deci sa generalizati? Generalizarea de acest tip este de obicei specifica celor care petrec foarte mult timp pe internet, pe chat/facebook, care ajung sa "sara" de la o extrema la alta creind dezechilibru si contradictii si eventual cearta! Am cunoscut destule cazuri de genul asta, pe vechiul mIRC (chatul "underground" etc.).

Sfatul meu este sa incercati sa pastrati focusul pe strict subiectul discutat, evitand devierile de la subiect (acele salturi "de la o extrema la alta"). Si poate ar fi bine sa reduceti timpul petrecut on-line!... Este doar un sfat...
Cristian
02 Mar 19:29
+0
VOTURI
-0
Vorbiti in cunostinta de cauza? Eu am un film facut cu telefonul la ora 19:30 cu geamurile unui laborator de calculatoare care vibrau de la zgomotul prea puternic din zona statuilor! Mereu cand sunt asemenea de evenimente, vineri seara incep sa vibreze geamurile cam pe la orele 18, cu primele testari ale instalatiilor de sunet. Inspre orele 20 deja atmosfera devine insuportabila!!

Deci dvs. "nu credeti", iar eu vorbesc din experienta proprie!

S-ar putea organiza la ore mai tarzii asemenea evenimente, dupa orele 20 de exemplu...
Tudor
01 Mar 20:12
+0
VOTURI
-0
Concertele se tin seara tarziu cand nu sunt sau sunt putine cursuri la facultate. De asemenea nu cred ca se tin examene asa tarziu, mai ales in preajma Craciunului asa cum sustine Cristian. Eu unul nu am dat niciodata asa tarziu examene. Dupa unii nu ar trebui sa se mai organizeze nimic in oras.
Cristian
01 Mar 16:42
+0
VOTURI
-0
Nu doar Facultatea de Istorie este poluata fonic! Si la Facultatea de Matematica si Informatica sunt mari probleme cu poluarea fonica!! In iarna, in perioada Craciunului, VIBRAU GEAMURILE de la "muzica"! Oare sa ne mai gandim cum s-ar putea tine un eventual examen in asemenea harmalaie?!
albert speer
01 Mar 02:30
+0
VOTURI
-0
IN FATA OPEREI ROMANE TB PAVAT,BETONAT SPATIUL AFERENT ASTFEL INCAT EVENIMENTE SA FIE MUTATE ACOLO.IN PARCUL OPEREI SA SE FACA O STATIE DE METROU SPRE GARA PROGRESUL MAGISTRALA CARE SA DESERVEASCA SI VIITORUL DAMBOVITA CENTER.DE ASEMENEA IN SPATELE CASEI POPORULUI SE POATE AMENAJA SP[ATII PT SUSTINEREA DE CONCERTE EVENIMENTE ETC

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE