Peste 1.000 de locuri vor fi disponibile pentru copii, în 8 after-school-uri noi din BucureştiCele noi opt after-school-uri vor fi construite în Sectorul 3 din Bucureşti şi vor avea o capacitate de 100-150 de locuri în fiecare unitate de învăţământ. 

Se construiesc opt noi after-school-uri pentru peste 1.000 de copii, in Bucuresti
Se construiesc opt noi after-school-uri pentru peste 1.000 de copii, în Bucureşti

Cele opt clădiri multifuncţionale, de tip centru de zi şi after-school, vor avea un regim de înălţime parter plus etaj şi mansardă şi vor fi construite în incinta mai multor şcoli din Sectorul 3.  

Activitatea de after school se va realiza la etaj unde este prevăzut un oficiu de catering cu o sală de mese adiacentă şi o sală de jocuri, la mansardă fiind prevăzute spaţii de odihnă, jocuri şi TV. 

"Deocamdată suntem în faza SF (n.r. - studiu de fezabilitate), dar estimăm că noile construcţii multifuncţionale vor avea o capacitate de 100-150 de locuri fiecare. La momentul proiectării, o să vedem exact pe funcţiuni. Ideea este că au fost alese şcolile unde sunt foarte mulţi elevi", a declarat pentru B365.ro Lucian Ene, directorul Direcţiei de Învăţământ şi Cultură Sectorul 3. 

Conform sursei citate, centrele de zi şi after-school vor fi destinate numai copiilor din Sectorul 3 nu şi elevilor din alte sectoare ale Capitalei. "Mi se pare firesc să fie aşa atât timp cât sunt construite cu fonduri d ela bugetul local. De ele vor beneficia, cu precădere, copiii din şcolile repective", a explicat Ene. 

Potrivit planurilor urbanistice de detaliu (PUD), noile after-school-uri vor fi construite la următoarele adrese:

- Şcoala gimnazială Liviu Rebreanu - Aleea Baraj Rovinari nr. 1

- Şcoala gimnazială 70 - str. Tiglina 37

- Şcoala gimnazială 82 - str. Jean Steriadi nr.17

- Şcoala gimnazială Mihai Botez - str. Râmnicu Vâlcea nr.32

- Şcoala gimnazială 88 - str. Odobeşti nr.3

- Şcoala gimnazială 92 - Aleea Vlăhiţa nr.1A

- Şcoala gimnazială 195 - Aleea Lunca Bradului nr.2

- Şcoala gimnazială Al.i. Cuza - Bd. Nicolae Grigorescu nr.14. 

Conform documentaţiei tehnico-economice aprobată de Consiliul Local Sector 3, fiecare cele opt after-school-uri va costa până la 2.383.270 lei inclusiv TVA, adică aproximativ 19 milioane de lei în total. Lucrările sunt programate să înceapă anul viitor. 

Etichete: after school, copii, elevi, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE