Se construieşte un nou adăpost pentru maidanezi, în CapitalăNoul adapost pentru maidanezi va fi construit in cartierul Militari si va avea o capacitate de cazare de 500 de locuri
Noul adăpost pentru maidanezi va fi construit în cartierul Militari şi va avea o capacitate de cazare de 500 de locuri

Primarul Cristian Constantin Poteraş (PDL) a semnat, marţi, un protocol de colaborare cu Fundaţia pentru Protecţia Animalelor "Vier Pfoten" pentru a strânge, steriliza şi vaccina câinii fără stăpân de pe raza Sectorului 6. Concret, asociaţia nonguvernamentală va suporta costurile aferente acestor servicii, iar administraţia locală va pune la dispoziţie spaţiul pentru cabinetul veterinar.

Contractul urmează să se desfăşoare pe o perioadă de trei luni, începând cu data de 1 martie, a anunţat administraţia locală.

Poteraş a declarat că responsabilitatea pentru situaţia maidanezilor din Sectorul 6 îi revine aproape în totalitate. "Primul vinovat sunt chiar eu. Intenţii bune am avut şi chiar dacă n-am avut bani sau cadrul legislativ necesar, n-am găsit calea de a rezolva această problemă stringentă", a precizat Poteraş înainte de a semna contractul de colaborare cu "Vier Pfoten".

Edilul a precizat că, în următoarele două luni, va fi construit un adăpost nou pentru câini, în Sectorul 6, banii fiind alocaţi din bugetul Consiliului Local. "Intenţionăm să construim în zona Preciziei un adăpost pentru cel puţin 500 de câini. Acesta ar urma să fie gata la jumătatea lunii martie a acestui an. Deocamdată, sincer, nu ştiu să vă spun costurile, dar ele vor fi prinse în buget. Sunt foarte mulţi câini şi e nevoie de mulţi bani. Va fi o sumă destul de bună. Este, cu siguranţă, un proiect realizabil", a specificat Poteraş care a adăugat că, alături de padocul din Preciziei, administraţia locală are în plan să pună în funcţiune şi o clinică mobilă pentru a steriliza inclusiv câinii care migrează din Ilfov.

După oficializarea documentelor de colaborare, reprezentanţii "Vier Pfoten" i-au făcut cadou primarului un calendar "Stray Dogs". Oficialii asociaţiei pentru protecţia animalelor au declarat că ar putea să mai încheie colaborări cu alte două primării din Bucureşti. "Sectorul 6 este primul din Capitală în care Vier Pfoten va efectua sterilizări în 2012. Primăria Sectorului 3 a luat, de asemenea, legătura cu noi şi urmează, probabil, Primăria Capitalei. Deocamdată, suntem în faza de discuţii şi negiocieri", a menţionat Anca Tomescu, şeful proiectului Animale fără stăpân Vier Pfoten.

Fundaţia a mai colaborat, până acum, cu Primăria Municipiului Bucureşti în anul 2010.

Până în prezent, Primăria Sectorului 1 a înfiinţat un adăpost pentru maidanezi în Şoseaua Odăi cu o capacitate de 136 de locuri, iar Primăria Sectorului 2 unul cu o capacitate de 600 de locuri în comuna Butimanu din judeţul Dâmboviţa.

Primăria Bucureşti dispune de alte două adăposturi: Theodor Pallady şi Mihăileşti. Cele două au o capacitate de cazare de aproximativ 400 de locuri. Numai că acum, jumătate din adăpostul de la Theodor Pallady este în carantină din cauza a 17 câini depistaţi cu leptospiroză, iar cel de la Mihăileşti este în curs de modernizare şi extindere, fiind temporar nefuncţional. Astfel, Primăria condusă de Sorin Oprescu poate asigura acum doar 90 de locuri, într-o hală din Theodor Pallady.

În Bucureşti, se estimează că sunt 50.000 de câini fără stăpân. Potrivit Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, 40.000 dintre ei sunt sterilizaţi.

Etichete: adăpost, contract, Cristian Poteraş, maidanezi, Sectorul 6, vier pfoten

0/0 COMENTARII
georgiana
24 Jan 04:41
+0
VOTURI
-0

Ce facem cu maidanezii? Solutii exista insa trebuie aplicate.Iata cateva sugestii:

solutia 1-trebuie facute adaposturi cu GARD la fiecare bloc;astfel cainii nu vor mai putea ataca oamenii ,iar Primaria scapa de cheltuielile cu mancarea

solutia2-eutanasierea pana cand numarul cainilor poate fi manageriat prin alte mijloace

solutia 3-campanie media pentru ca oamenii sa nu mai abandoneze caini si sa adopte(chiar si cei din tari straine)

solutia 4-bagati in puscarie toti cei care abandoneaza caini pe domeniul public sau instiga cainii sa atace oamenii

solutia5-inregistrarea tuturor cainilor cu stapan,urmata de castrarea lor

solutia 6 -despagubirea cu 10000 euro a fiecarui cetatean muscat de un caine.

mruxandra
19 Jan 20:39
+0
VOTURI
-0

Este bine ca s-a ajuns totusi la o solutie de compromis. Toata povestea asta cu cainii trebuie sa inceteze. Cainii maidanezi reprzinta o problema ce trebuie rezolvata, asta este un lucru cert!

Ciufudean Nicoleta-ioana
18 Jan 21:58
+0
VOTURI
-0

Nu dormiti si nu va lasati manevrati de opozitia corupta si de teleiziunile platite. Romani, este timpul sa analizati bine lucrurile si saluati decizi acorecta pentru voi si pentru tara. Nu-I lasati sa ne fure demnitatea

diana
18 Jan 21:03
+0
VOTURI
-0

Nu imi vine sa cred ca din primavara vom fi fara caini la noi in sector, o sa avem si noi mai multa liniste noaptea si mai putina mizerie prin parcuri si printre blocuri.

dan
18 Jan 20:58
+0
VOTURI
-0

Sustinem proiectul conducerii sector 6, ne dorim un sector mai bun, mai curat si fara caini. Ne-am saturat sa mergem cu teama pe strazi. Foarte bine, speram ca si celelalte sectoare sa faca acelasi lucru.

cosmin
18 Jan 20:55
+0
VOTURI
-0

Se pare ca in sectorul 6 se incepe curatenia din primavara, primul demers fiind acela de a strange cainii si de ai steriliza. Ne bucuram pentru aceasta actiune.

ioana ciufudean
18 Jan 20:55
+0
VOTURI
-0

Nu uitaţi: Niciun bine nu rămâne nepedepsit. Asta s-a întâmplat cu reforma din sănătate. Au vrut modernizarea şi s-au ales cu ocara!

ciprian
18 Jan 20:52
+0
VOTURI
-0

Se pare ca sectorul 6 condus de Poteras a luat in serios strangerea si sterilizarea canilor maidanezi, acest demers este unul imbucurator pentru lucuitorii acestui sector.

cristina
18 Jan 20:48
+0
VOTURI
-0

Sunt sigur ca primarul sectorului 6 este capabil sa rezolve problema cainilor maidanezi din sectorul sau. Sterilizarea lor sigur se va face dupa procedurile lagate aflate in viguare.

anton
18 Jan 20:03
+0
VOTURI
-0

vad ca poteras deja s-a pus pe treaba, bravo lui, ca deja sunt prea multi, chiar sa ne fie frica sa mai iesim seara pe strada.

carmen
18 Jan 14:07
+0
VOTURI
-0

foarte bine Cristian Poteras ca ai trecut la treaba, pentru ca acesti caini vagabonzi ne-au invadat pur si simplu, pe zi ce trece sunt tot mai multi. Felicitari pentru ce faci.

tina
18 Jan 13:42
+0
VOTURI
-0

Era si cazul sa trecem si la treaba , cu sau fara o lege in vigoare , cani maidanezi ne invadeaza, ne musca si sunt peste tot. Ma bucur ca Poteras a trecut la treaba. BRAVO!!!!

Sabin Munteanu
18 Jan 12:21
+0
VOTURI
-0

Da,asa,foarte bine!Sa se implice si ceilalti edili de sectoare!Adica ,la o adica,daca Ontanu si Chiliman pot colabora cu Sorin Oprescu,de ce nu ar putea si Poteras?

unu
18 Jan 09:58
+0
VOTURI
-0

Eu nu sunt de acord sa se construiasca adaposturi pentru cainii maidanezi din banii mei.

Sa plateasca doar iubitorii de caini nu toti cetatenii!

vallym
17 Jan 23:42
+0
VOTURI
-0

iti zic eu ce putem realiza:

-pe de o parte ii trezim pe astia, care dorm de 20 de ani, asta sper din tot sufletu

-pe de alta parte scade ratingul de tara, fug investitiile, creste euro la 6 lei, etc...adica o vom duce si "mai bine" cu usl psl kkl sau cine o mai veni dupa astia

Alexandru
17 Jan 19:57
+0
VOTURI
-0

Ce putem realiza prin aceste proteste violente ? Nimik va spun eu

atata manipulare si bataie de joc din partea usl-ului , psd-ului si pnl-ului

ce vor? Sa faca precum Iliescu? inca o lovitura de stat probabil. Sa imparta

"prada" Tzara intre ei ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE