FLORII 2014. Se deschide Festivalul Deltei-Scrumbia, în BucureștiPrima ediție a ”Festivalului Deltei-Scrumbia ”, eveniment dedicat Sărbătorii Floriilor, va fi deschisă sâmbătă, în Rotonda Parcului Lumea Copiilor. 

Se deschide Festivalului Deltei-Scrumbia, in Bucuresti: Eveniment dedicat Floriilor
Se deschide Festivalului Deltei-Scrumbia, în București: Eveniment dedicat Floriilor

Evenimentul va începe la ora 12.00.

Prin prezentarea artei culinare specifice zonei, pe parcursul celor 2 zile în care se va desfăşura (12-13 aprilie a.c.), organizatorii, Primăria Sectorului 4 și Delta Star Festival SRL, își propun să reconstituie pentru bucureșteni atmosfera mirifică a Deltei Dunării, zonă în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari).

"Oamenii Deltei" își vor dezvălui secretele, vor vorbi despre tradiţiile regiunii, timp în care vor fi gătite preparate gustoase, după reţete „sosite" special din Deltă.

Diversele sortimente de peşte vor fi prezentate în combinaţii savuroase, într-o armonie culinară desăvârşită, pentru a încânta papilele gustative ale tuturor celor care vor decide să servească tradiţionala masă de Florii în aer liber, împreună cu familia, bucurându-se de natură în zi de mare sărbătoare.

Amatorii de reţete preparate pe bază de peşte vor avea de unde alege, meniurile propuse de "Festivalul Deltei" aducând în atenţie preparate precum scrumbie de Dunăre la grătar, 2 tipuri de ciorbă de pește, pregătite conform rețetelor dobrogene din somn, fitofag, crap, știucă, chifteluțe de pește din caras și fitofag sau salată de icre de crap de Dunăre, asezonate cu ceapă și lămâie.

Pe lângă un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă, pe parcursul desfăşurării evenimentului, în intervalul 10.00 - 22.00, vizitatorii vor avea parte de nenumărate surprize, într-un decor tradițional în care stuful, bărcile, rogojinile și ustensilele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării, un paradis pe care avem datoria de a-l proteja și promova prin toate mijloacele de care dispunem.

Etichete: Bucureşti, florii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE