Se deschide Târgul de Paşte din Bucureşti. PROGRAMUL evenimentelorTÂRG DE PAŞTE 2017. Ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, târgul de Paşte din Capitală "Tradiţii şi Flori de Sărbători" îşi propune să valorifice arta tradiţională şi să readucă în atenţia publicului valori autentice româneşti.

Targ de Paste in Bucuresti
Târg de Paşte în Bucureşti
Foto: bucureştifm.ro

TÂRG DE PAŞTE 2017. Primaria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie si Arcub – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, organizeaza „Traditii si Flori de Sarbatori", cel mai mare eveniment dedicat Sarbatorilor Pascale din Capitala, in perioada 7 – 17 aprilie 2017, in Piata Constitutiei.

"In acest an, la fel ca marile capitale europene, Capitala va imbraca haine de sarbatoare, cateva artere importante din oras fiind iluminate festiv. In weekend-ul Saptamanii Mari, bucurestenii si turistii aflati in Capitala sunt asteptati la o plimbare pe Calea Victoriei, unde vor fi intampinati cu manifestari artistice de strada. Ii invit pe toti sa se bucure de traditiile si valorile autentice romanesti pe care incercam se le mentinem vii, aducandu-le si promovandu-le in inima Capitalei, la Targul din Piata Constitutiei dar si pe Calea Victoriei, o artera reprezentativa a orasului nostru", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

TÂRG DE PAŞTE 2017. Evenimentul aduce in centrul Capitalei Targul de Paste, cu produse traditionale si delicii culinare, spectacole si concerte, un foisor de animale cu expozitie de iepuri si miei, precum si o zona dedicata copiilor cu ateliere recreative, trenulet si carusel.

Peste 100 de casute cu produse autentice romanesti

Targul de Paste este deschis zilnic, intre orele 10:00 – 22:00, si reuneste 110 casute cu produse autentice romanesti: obiecte sculptate in lemn, obiecte din sticla, ceramica, tablouri, bijuterii si alte accesorii, instrumente muzicale, ii si costume populare, icoane pictate precum si preparate culinare: cozonaci, pasca, prajituri, placinte, ciocolata de casa, dulceturi si siropuri etc.

Activitati pentru cei mici

TÂRG DE PAŞTE 2017. Cei mici se vor putea bucura de o paleta diversificata de ateliere cu intrare gratuita, care se vor desfasura zilnic, intr-un foisorul special amenajat din Piata Constitutiei.
Programul activitatilor cuprinde: ateliere de face painting, ateliere de povesti muzicale interactive, ateliere de creatie cu accesorii din fetru, margele si paiete colorate, ateliere de colaje, ateliere de decorat oua de Paste, ateliere de realizat cosuri de rachita ornate, baloane din nasturi, carlige de rufe din lemn ornate sau ateliere de construit copaci din hartie.
De asemenea, in fiecare zi, trenuletul si caruselul ii asteaptape copiii dornici de aventuri, in intervalul 10:00 – 22:00.

Concerte si spectacole in aer liber

TÂRG DE PAŞTE 2017. Pe scena din Piata Constiutiei, intre 7 – 9 si 14 – 17 aprilie, vor avea loc spectacole de muzica sacra, clasica, opera si opereta, dar si concerte folclorice sau de muzica pop-rock, sustinute de cei mai indragiti interpreti din Romania: INNA, VUNK, HOLOGRAF, CARLA'S DREAMS, RANDI, NICOLETA NUCA, ALEXANDRA USURELU, ORCHESTRA NATIONALA „VALAHIA", LAVINIA GOSTE, GELU VOICU, MARIA DRAGOMIROIU, GRIGORE LESE, OPERETA STARS, CAMERATA REGALA, GRUPUL VOCAL ACAPELLA, CORUL SYMBOL si multi altii.

Activitati pe Calea Victoriei

TÂRG DE PAŞTE 2017. In weekend-ul Saptamanii Mari, intre 15-17 aprilie, Calea Victoriei devine pietonala si ii intampina pe bucuresteni cu manifestari artistice de strada si tonete cu bunatati, printre care: oua incondeiate, icoane pictate, aranjamente florale, bijuterii hand-made, decoratiuni, felicitari etc.
Intrarea la toate activitatile este libera.

Etichete: Bucureşti, Târg de Paște, targ de paste bucuresti

0/2 COMENTARII
vlad
04 Apr 10:29
+0
VOTURI
-0
Cum sa faci Targ de Paste?? Adica pui anumiti oameni sa lucreze pentru targul asta pe Calea Victoriei.... cam anti-crestin doamna Firea :)). Nene, daca se facea de Florii, sau in saptamana mare intelegeam, dar chiar de Paste?? iarmaroc, asta ne mai lipsea :))
Cris
03 Apr 21:52
+0
VOTURI
-0
E abuz de "TARG DE PASTE 2017" in acest articol tabloid. Cred ca exagerati...la fel cum exagereaza Firea cu beculetzele prin copaci (absolut inutile).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE