Se ieftinesc biletele de avion - VOLA.ROPrăbușirea prețului petrolului și presiunea companiilor low-cost vor duce la o scădere și mai pronunțată a prețului biletelor de avion, susțin reprezentanții vola.ro. 

Avion Aerlingus
Avion Aerlingus

În ultimul an, preţul petrolului a ajuns la mai puţin de jumătate faţă de nivelul anului trecut, scăzând de la 110 dolari pe baril în iunie 2014 la circa 45-50 de dolari în prezent.

"Cred că preţul biletelor de avion o să continue să scadă. În primul rând există nişte trenduri macroeconomice care favorizează scăderea preţului biletelor de avion. Preţul petrolului este la un nivel foarte scăzut, aproape de un minim istoric, ceea ce scade costurile de combustibil pentru companiile aeriene. Apoi, există o creştere în ofertă, diverse companii aeriene având planuri de expansiune în România, deschiderea unor noi rute şi creşterea frecvenţelor de zbor. Nu în ultimul rând, presiunea pe preţ exercitată de către companiile low cost este mare, ceea ce forţează companiile tradiţionale să încerce să rămână competitive, atât prin tariful de bază, cât şi prin diferite promoţii, sau chiar prin modificarea modelului de business. Sunt din ce în ce mai multe companii aeriene care încep să emuleze modelul low cost, diferitele servicii (inclusiv bagajele) fiind oferite opţional, contra cost. În general industria urmează un model de "unbundling" (despachetare), în care se oferă un tarif de bază, iar fiecare serviciu adiţional, de la masă până la bagaje şi priority boarding, este taxat separate", a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Truică, managing partner al portalului de turism Vola.ro.

Acesta estimează totodată că vânzările de bilete de avion vor creşte cu 10% anul viitor.

Etichete: avion, bilete

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE