Se închide Parcul Drumul Taberei, pentru cel puțin un an și jumătate. Va fi modernizat: VIDEOLucrările de modernizare a Parcului Drumul Taberei încep săptămâna viitoare si se vor finaliza intr-un an si jumatate, au declarat reprezentantii Primariei sectorului 6 pentru b365.ro. In timpul lucrarilor, parcul va fi inchis publicului. Locuitorii din Drumul Taberei, năpăstuiți și din cauza lucrărilor la stațiile de metrou care le-au răpit verdeața de pe principala arteră a orașului, vor fi lipsiți și de cel mai mare parc din cartier. 

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fantani arteziene “tip Nufar” si una cu 60 de jeturi de apa
Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene “tip Nufăr” şi una cu 60 de jeturi de apă

Lucrările ar fi trebut să înceapă încă de vara anului trecut, dar ele vor începe de-abia săptămâna viitoare. Parcul va fi închis pe durata lucrărilor, adică cel puțin un an și jumătate. 

Când a fost semnat contractul de finanţare cu ministerul Dezvoltării, în septembrie 2011, condus la acea dată de Elena Udrea, aleasă deputat PDL în Colegiul Drumul Taberei,  primarul de atunci Cristian Poteraş spunea că noul parc Drumul Taberei va fi gata în septembrie 2012. În realitate, acesta va fi finalizat în 2015. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene.

În sumă este inclusă şi achiziţia a 13 camere de supraveghere video la care se adaugă 2.290 de metri de fibră optică pentru reducerea poluării vizuale.

Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A, unele din aceste firme fiind abonate la lucrările din Sectorul 6. 

Fântâni arteziene şi debarcader în noul parc Drumul Taberei

Planurile administraţiei locale includ regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului.

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene “tip Nufăr”, una cu 60 de jeturi de apă, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil “Pasărea măiastră”, pistă de carting, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.

Aşa va arăta parcul la final:

Etichete: Parcul Moghioroş, reabilitare, realitatea, Sectorul 6

0/5 COMENTARII
george
30 mai 08:27
+0
VOTURI
-0
sunteti o adunatura de papagali si meritati un parc nou si fara copaci facut pe fonduri europene din care sa ne tragem noi (usl-istii pe care atata ia-ti pupat in cur)o movila de lovele.Plimbati-va si voi pe perioada anului prin statia de metrou a carei constructie a durat 3 ani.Si nu va suparati pe noi,papagalilor,daca amenajarea va dura 10 ani.Sunteti prea inteligenti ca sa nu va meritati parcul.
Adrian
11 mai 10:26
+0
VOTURI
-0
De ce va plangeti? Este proiectul primarului de sector, ales de cetateni. Pe de alta parte, daca nu va convine, ce va impiedica sa strangeti semnaturi din usa in usa, sa depuneti petitii, sa pichetati primaria, sa chemati vecinii la protest in strada, sa actionati primaria in instanta pentru spalare de bani, sa cereti explicatii, sa participati la sedintele de consiliu, sa blocati accesul utilajelor in parc? Avati o asociatie de cartier care a facut deja treaba buna: http://callatis-drumultaberii.blogspot.ro/. Puteti incepe de aici, nu-i lasati singuri!
Desculti in parc
10 mai 20:45
+0
VOTURI
-0
Nu sunt genul Gica Contra, cacofonia parca merge in situatia in care se afla Drumul Taberei ... Am crescut o data cu acest parc si as zice ca este revoltator ce se intampla. Un an si jumatate de santier si 15 mil euro pentru ce? Acest parc micut, dar extrem de cochet pe timpuri, nu necesita decat intretinere, improspatarea spatiilor verzi si repararea instalatiei de iluminat, care este jalnica. Parcul cand se lasa noaptea este intr-o bezna totala. A interesat pe cineva acest lucru pana acum sau va interesa de acum inainte? Inceperea santierului a fost "fantastica", iar sfarsitul probabil apoteotic. Cu vreo luna inainte, au daramat terenurile de tenis si de fotbal, iar acum, vezi Doamne, au interzis intrarea in parc. Iarasi, pentru ce? Gradina englezeasca, poduri suspendate, barem sa planteze si palmieri, sa stim o treaba. Frumos ar fi fost sa se gandeasca la o gradina suspendata a Semiramidei:) Camere de supraveghere ca sa ce? Sa monitorizeze mamicile cu carucioare si pensionarii care joaca sah? Intrebarile, evident, sunt retorice, nu ne asteptam la niciun raspuns. Sunt curios cand se vor apuca de treaba, de daramat, inclusiv bancile, a fost usor. Inca o data, este revoltator si ma intreb, desi mi-e lehamite, este numai incompetenta, sa nu zic mai mult sau oamenii care ne conduc chiar traiesc "departe de lumea dezlantuita"? Suntem de rasu' plansu' . Probabil, in scurt timp, parcul Drumul Taberei va deveni "o stire senzationala", intercalata intre imagini cu babe violate:) Reporterilor le-as recomanda "sa stea pe-aproape pentru ca nu stiu ce pierd":).
ggg
10 mai 17:31
+0
VOTURI
-0
imens de mult timp ... asa e in romania .. toate proiectele trebuie sa dureze cu anii iar lucrul sa fie facut cu taraita ... cum e posibil ca pentru o amenajare a unui parc mic ( ca nu poti sa ii zici mare) dureaza si costa atat ?
locuitor Drumul Taberei
10 mai 14:02
+0
VOTURI
-0
Ce trebuie atata timp de finalizare? Si practic 90% va arata la fel ca pana acuma (fantana arteziana mare exista, la fel si debarcader, terenuri de sport si locuri de joaca etc. Mai bine construiau din banii acestia un parc nou, pe un spatiu la marginea cartierului, acesta fiin si asa un parc foarte mic raportat la suprafata cartierului. Dar cum a facut Udrea si in sate doar de batrani, sali sport asa si aicea. Pe unde a mai fost a risipit banii aiurea. ex: frunza pt. turism de 2 milioane euro.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE