Se închide traficul auto pe o porţiune între Herăstrău-Centrul Vechi pentru a face loc bicicliştilorGândul şi Pro Sport au lansat miercuri campania “BICICLEŞTI”, prin care au cerut public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să închidă în luna octombrie traficul auto de la Herăstrău, via Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi. Mii de oameni s-au alăturat, prin mesaje de susţinere pe Facebook sau accesând aplicaţia disponibilă pe reţeaua de socializare. 

La două zile de la lansarea campaniei "BICICLEŞTI", primăria Capitalei a fost de acord să închidă traficului rutier pe două bulevarde mari din Capitală şi să le deschidă pentru biciclişti, pentru pietoni, pentru toţi iubitorii de mişcare şi aer curat. Autorităţile au explicat că, din cauza unor motive care ţin de traficul rutier, acest lucru este posibil doar pe o parte din traseul propus. Weekendul viitor, începând de sâmbătă, de la ora 14:30, şi până duminică, până la ora 13:00, vom putea "bicicla" pe bulevardul Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, şi pe Calea Victoriei, de la Cercul Militar până la Piaţa Naţiunile Unite.

 

La fel şi în următorul weekend, spune primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. "Toată vara a funcţionat pe Kiseleff o arteră de 1,175 km, care a fost pusă la dispoziţie de sâmbătă până duminică la prânz tinerilor, copiilor şi adulţilor care doresc să facă sport. Eu am propus să se ţină acolo acest traseu de biciclete, ba, mai mult decât atât, cred că ar merge pe tot Kiselefful şi aşa am să fac. Iar dincolo, peste drum de regina Elisabeta, peste drum de intersecţia Doamnei cu Calea Victoriei şi Eforie, ca să nu ne înjure şoferii, am să propun comisiei de circulaţie să închid de acolo până la fostul pod Mogoşoaia", a declarat Oprescu. Acesta spune că speră ca, în timp, acest traseu să fie extins la întreaga Cale a Victoriei.

"Sâmbăta cealaltă o să încep să închid Kiselefful după 14:30, pentru că înainte e un cross, şi până duminică la ora 14:30. După aceea, mergând şi făcând. O să fie soare, o să fie uscat afară, o să repetăm. Sper ca la sfârşitul lunii să dăm drumul la vestita Berzei şi să adăugăm încă o parte de traseu şi, încet, încet să ajungem la obiectivul iniţial: cine vrea să vină cu bicicleta de la nord la sud e bine venit şi are şi pe unde", a mai declarat Oprescu. "Sunt cel mai fericit să văd o societate civilă curată la minte care propune chestiuni de esenţă", a conchis primarul general.

Sursa: gandul.info

Etichete: biciclesti, piste biciclete, piste biciclişti, Sorin Oprescu

0/3 COMENTARII
Sorinica Oparica spagasinul
12 Oct 18:35
+0
VOTURI
-0
Inchide o strada doar sambata si duminica?
Asta n-a-nteles nimic. Nu am nevoie de o strada pe care sa merg pe mijlocul ei, am nevoie de o portiune de strada pe care sa ma pot deplasa tot timpul, oriunde. Vreau sa ajung la munca cu bicicleta. Ce folos daca ala-mi inchide traficul auto in weekend?

PS. Ce-i aia "a bicicla"?
Ionut
12 Oct 14:24
+0
VOTURI
-0
Eu vreau sa merg cu bicicleta la serviciu, nu sa dau ture aiurea. In acest fel voi lasa masina acasa si voi economisi foarte multi bani. Plus de asta e o ocazie buna sa fac sport, voi slabi si voi fi mai sanatos.
unromanplecat
11 Oct 22:09
+0
VOTURI
-0
Absolut retardata aceasta initiativa. Biciclistii NU VOR SA DEA TURE DE PARC, vor sa aiba facilitati ca sa poata AJUNGE LA SERVICI.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE