Se înfiinţează noi UNITĂŢI de POMPIERI în BUCUREŞTI. Unde vor fi amplasateLa propunerea Primarului General, Consilierii Generali au aprobat in unanimitate in cadrul sedintei de astazi proiectul de hotarare prin care se infiinteaza noi subunitati de pompieri in Capitala.

Pompieri
Pompieri

"În urma întâlnirii pe care am avut-o acum câteva săptămâni cu domnul Raed Arafat şi cu reprezentaţii ISU Bucuresti – Ilfov, am stabilit că este imperios necesară înfiinţarea a 13 subunităţi de pompieri pentru o distribuţie lărgită şi rapidă a forţelor de intervenţie în toate sectoarele Capitalei. Din anul 1989 nu s-a mai construit nicio subunitate de pompieri in Bucuresti, fapt care afecteaza semnificativ timpii de interventie in caz de urgenta. Bugetul estimat al întregului proiect (13 subunități ) este de aproximativ 4 milioane euro, conform estimarii realizate de repezentantii ISU București – Ilfov", a explicat Primarul General, Gabriela Firea.

Astfel, conform proiectului de hotărâre, se vor înființa un număr de 13 subunități de pompieri/puncte de lucru pe raza fiecărui sector din Municipiul București. Bugetul estimat al întregului proiect (13 subunități ) este de aproximativ 4 milioane euro, această estimare fiind realizată de ISU București-Ilfov.

UNDE VOR FI AMPLASATE:

Pentru prima fază a proiectului au fost identificate 5 locații: Șoseaua Chitila nr. 221 - sector 1; Zona Lacul Tei – Str. Doamna Ghica nr.1 – sector 2; zona Parcul Verdi – sector 2; Zona Parcul Văcărești – Șos. Mihai Bravu nr. 612 – 616 - sector 4; Zona Giulești – sector 6, iar suma alocată primei faze este de 1,5 milioane euro.

Conform expunerii de motive, autoritățile administrației publice centrale și locale sunt obligate să asigure capacități de intervenție specializate, corespunzătoare tipurilor de riscuri la care sunt supuse teritoriul și populația, în timpul de răspuns optim, indiferent de locul și momentul în care se produce situația de urgență.

Daca in Paris sunt 90 de puncte de plecare pentru echipele de interventie, Bucurestiul are in prezent doar 19 astfel de puncte, ceea ce reprezinta un numar redus raportat la densitatea populatiei si suprafata teritoriului.

Potrivit ISU, in sectorul 1 exista patru subunitati si mai este nevoie de inca trei astfel de subunitati, in sectorul 2 exista trei astfel de subunitati si mai sunt necesare inca doua, in sectorul 3 exista patru puncte destinate pompierilor si mai este nevoie de inca un astfel de punct. In sectorul 4 exista o singura subunitate si mai sunt necesare inca doua, la fel ca si in sectorul 5, unde sunt patru subunitati. Sectorul 6 detine trei astfel de puncte si mai sunt necesare alte trei.

Etichete: Bucureşti, pompieri, pompieri Bucureşti, unitati de pompieri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE