Se înfiinţează Piaţa Ierusalim în Bucureşti. Ce zonă va purta acest numeConsiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, atribuirea denumirii de Piața Ierusalim spațiului public aferent cinematografului Favorit din sectorul 6, situat în imediata vecinătate a acestuia. 

Spațiul public de lângă cinematograful Favorit a fost redenumit Piața Ierusalim, potrivit unei decizii a consilierilor generali.

"Propunerea vine ca urmare a dorinței Primăriei Sectorului 6 de a pune în valoare, de a renova și a reface clădirea fostului cinematograf Favorit, în care ar urma să funcționeze un Centru Cultural Multifuncțional. Acolo se vor derula programe și proiecte culturale, pentru realizarea unor schimburi culturale pe plan național și internațional, punând astfel pe harta culturală europeană Sectorul 6 al Municipiului București", se precizează în raportul de secialitate al Primăriei Capitalei, atașat proiectului de hotărâre. 

Centrul Cultural "Favorit" din Drumul Taberei urmează să fie construit "de la zero" pe amplasamentul actualului cinematograf "Favorit". Noul mall cultural, aşa cum a fost denumit, va avea o sală de spectacole "versatilă" pentru teatru, cinema şi concerte cu o capacitate de 700 de locuri, concurând astfel cu marile săli de spectacole din Bucureşti. 

Conform planurilor de construcţie a noului mall cultural, Centrul Cultural Favorit va fi dotat cu o sală de de spectacole "versatilă" pentru teatru, cinema şi concerte cu o capacitate de 700 de locuri şi o scenă de 120 mp, concurând astfel cu marile săli de spectacole ale Capitalei. Dedesubt, urmează să fie amenajată o zonă destinată orchestrei.

De asemenea, Centrul Cultural Favorit ar urma să aibă o sală de lectură-bibliotecă, cu acces liber la raft, două săli multifuncţionale de conferinţe, cu capacitatea de 50 de locuri fiecare, şi mai multe zone de alimentaţie publică cu bar şi cafenea. Foaierul sălii de spectacol se va desfăşura pe o suprafaţă de 450 mp, iar transportul vizitatorilor la etajele superioare se va face cu liftul. B365.ro a scris despre toate funcționalitățile Centrului Cultural European Favorit aici.  

Noua clădire va beneficia de instalaţie de control acces şi antifurt, internet wireless, iar ecranul cinematografului va fi acţionat electric. În plus, spectatorii vor avea parte de efecte speciale cu fum şi ceaţă, plus un sistem surround de sonorizare în plafon şi pereţi. Sălile de conferinţe vor fi şi ele de ultimă generaţie, în dotări fiind incluse sisteme audio cu căşti wireless. Pereţii amovibili (mişcători) vor permite organizatorilor să dimensioneze sălile în funcţie de necesităţile clienţilor astfel încât, la spectacolele de mare anvergură, să poată fi suplimentat numărul de locuri. În plus, construcţia va fi prevăzută cu adăpost de apărare civilă, la subsol. Detalii despre structura organizatorică a clădirii găsiţi aici.  

Etichete: Cinema Favorit, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Piața Ierusalim

0/2 COMENTARII
gvbz
01 Apr 13:33
+0
VOTURI
-0
Să facă mass media și campanii de educare a bicicliștilor.Călăresc bicicletele pe trecerile de pietoni făcând slalom printre pietoni și periclitând siguranța circulației pietonilor pe trecerile de pietoni.Nu mai traversa în condiții de siguranță din cauza lor.Să învețe a se da jos de pe biciclete când se angajează în traversare și a le duce de mână de pe un trotuar pe celălalt.A vedea trecerea de pietoni de pe Șoseaua Pavel Kiseleff din Piața Victoriei.
vlad
01 Apr 13:27
+0
VOTURI
-0
Ok, se reface piata, dar de ce Ierusalim si nu Damasc sau Beirut sau Tel-Aviv? :) Pe ce criteriu s-a ales denumirea asta??? Nu ca ma deranjeaza, sunt doar curios

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE