Se întâmplă în România: Copil amendat pentru că nu a circulat corect pe un drum necirculatO patrulă mixtă formată dintr-un poliţist şi un jandarm a reuşit performanţa de a amenda un copil de 15 ani pe motiv că nu a circulat pe partea dreaptă a unui drum judeţean. Este vorba de DJ 108 M, între Portiţa şi Irina, un drum judeţean pe care abia trec câteva maşini într-o singură zi. Copilul care se ducea la bunici a fost amendat exemplar cu suma de 125 de lei. Ba chiar a fost ameninţat să semneze procesul verbal şi să consemneze că nu are obiecţiuni.

Copil amendat ca circula pe partea gresita a strazii
Copil amendat că circula pe partea greşită a străzii

Miercuri, 11 mai 2016, careianul Emil Bumb, în vârstă de 15 ani, s-a dus în vizită la bunici. Ultima bucată de drum, cea dintre Portiţa şi Irina, a fost nevoit să o parcurgă pe jos. În timpul deplasării a fost oprit de o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm. Deşi pe drum nu circula nicio maşină, membrii patrulei mixte i-au spus că nu a circulat pe partea dreaptă a direcţiei de mers, motiv pentru care îi vor aplica o amendă. Patrula era formată din agentul şef adjunct Eduard Erdei, de la Postul de Poliţie Tiream, şi plutonierul major Vasile Boldar, de la Secţia de Jandarmi Carei, din Satu Mare, scrie Opinia de Carei.

Minorul Emil Bumb a refuzat să semneze procesul verbal, însă poliţistul Erdei l-a ameninţat că îl va duce la secţie dacă nu semnează. Copilul a cedat şi s-a trezit în mână cu procesul verbal seria PSMX nr. 007151, în care se arăta că a fost amendat cu suma 125 lei. În termen de 48 de ore, suma care trebuie achitată este de 62,5 lei.

Tatăl minorului, şi el fost poliţist de frontieră, consideră că este vorba de un abuz.

Cum să amendezi un copil pentru că nu circulă pe partea dreaptă a unui drum între două sate aflate la capătul lumii, drum pe care abia vezi câte o maşină. Probabil că poliţistul Erdei şi jandarmul Boldar se cred un fel de cowboys ai zonei, care sancţionează aiurea pe toată lumea pentru a-şi face planul de amenzi. Ce oameni ai legii sunt cei care ameninţă un copil pentru a semna procesul verbal? Iar apoi îşi mai şi bat joc de el, spunându-i că îi vor împrumuta tatăl, adică pe mine, cu 62,5 lei pentru a putea plăti această amendă. Mă voi adresa superiorilor lor. Nu e vorba de bani, ci de modul în care au acţionat", ne-a declarat tatăl lui Emil Bumb.

Etichete: circulat pe dreapta, copil amendat, copil amendat pe strada, minor amendat, Satu Mare, stradă

0/5 COMENTARII
Andra
14 May 18:57
+0
VOTURI
-0
Deci, sa inteleg si eu:
1. Politistii l-au amendat ca NU a circulat pe partea dreapta, asta insemnand, probabil, ca a mers pe stanga.
2. Codul rutier obliga pietonii sa circule pe partea stanga.

De ce a fost amendat copilul?
rol
14 May 15:09
+0
VOTURI
-0
http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_reguli_de_circulatie_2.php
Cris
14 May 14:55
+0
VOTURI
-0
Art.72. - (1) Pietonii sunt obligati sa se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stânga a drumului, în directia lor de mers. Când si acostamentul lipseste, pietonii sunt obligati sa circule cât mai aproape de marginea din partea stânga a partii carosabile, în directia lor de mers.
rol
14 May 11:45
+0
VOTURI
-0
Daca imi aduc aminte de ceea ce scrie prin lege, pietonii care se deplaseaza pe un drum public care nu are trotuare, trebuie sa circule pe partea stinga a drumului , in sir indian, .....
Rendorszeg de Carei
14 May 08:40
+0
VOTURI
-0
Uhh... Unde scrie ca pietonii trebuie sa circule neaparat pe partea dreapta a directiei de deplasare? Daca stie cineva sa-mi indice legea, sa nu-mi iau si eu amenda cand merg in oras... ;)

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE