Se introduc sensuri unice pe marile artere din centrul Capitalei. VEZI STRĂZILEPentru îmbunătățirea circulației în zona centrală, Primăria intenționează să introducă sensuri unice pe mai multe străzi din centrul Capitalei. Majoritatea arterelor pe care se va introduce sens unic vor avea și benzi unice pentru mijloacele de transport în comun ale RATB.

Primaria introduce sensuri unice pe mai multe artere din centrul capitalei
Primăria introduce sensuri unice pe mai multe artere din centrul capitalei

Sensuri unice în centrul Capitalei. Aceasta este soluția Primăriei Capitalei pentru a fluidiza traficul în cele mai aglomerate zone din Capitală. 

"La sfârșitul acestui an sau cel mai probabil în primăvară când trecem de vremea rea se va introduce sens unic pe Calea Dorobanți între Ștefan cel Mare și Bd. Dacia și pe Polonă, între aceleași artere. Practic, pe Calea Dorobanți se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polonă în sens invers", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. 

Pe aceleași străzi, vor fi delimitate și benzi destinate exclusiv autobuzelor RATB. 

Va fi introdus sens unic și pe Calea Floreasca pe direcţia Stefan cel Mare - zona de Nord a Capitalei, până la intersecţia cu strada Glinka. Pe porţiunea cuprinsă între strada Glinka şi intersecţia cu Șos. Pipera va fi de asemenea sens unic, numai că pe cealaltă direcţie, adică Nord-Sud. Strada Glinka va deveni şi ea arteră cu sens unic, pe direcţia Calea Floreasca - Barbu Văcărescu. Pe Calea Floreasca va fi permisă circulaţia în ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport în comun, taxiuri şi maşinile de intervenţie 112.

Bulevardul Barbu Văcărescu va deveni şi el unul cu sens unic. Astfel, de la intersecţia cu Bd. Lacul Tei, circulaţia se va desfăşura în sens unic pe direcţia spre Nord, până la intersecţia cu Șos. Pipera. Tot pe Bd. Văcărescu va fi modificată şi linia de tramvai. "Vrem să mutăm linia de tramvai de pe mijlocul străzii, pe margine. Astfel, ambele linii de tramvai vor fi mutate lângă trotuar. Va fi realizat şi un peron înverzit.", a explicat directorul Ion Dedu. 

"Pentru proiectul de pe Calea Floreasca și Barbu Văcărescu se lucrează acum la studiul de fezabilitate. Când vom avea și indicatorii tehnico-economici aprobați ne vom apuca de treabă. Pe aceste artere este mai complex proiectul pentru că avem lucrări și la linia de tramvai", a explicat Ion Dedu, pentru B365.ro.

Tot pe sens unic se va circula şi pe Bd. Lacul Tei. Mai exact, pe toată lungimea bulevardului va fi introdus sens unic pe direcţia intersecţia cu Doamna Ghica - Barbu Văcărescu. Schimbări se vor produce şi în centrul oraşulu

Și pe Bd. Pache Protopopescu şi Șos. Iancului se va introduce sens unic. Este vorba mai exact de segmentul cuprins între Piaţa Pache Protopopescu şi intersecţia cu Șoseaua Pantelimon. Pe această porţiune se va circula doar pe sensul dintre Piaţa Protopopescu către Șos. Pantelimon. Circulaţia va fi modificată şi bd. Ferdinand. Astfel, de la intersecţia cu Șos. Mihai Bravu până la Piaţa Pache Protopopescu se va circula pe un singur sens, cel descris mai sus. Tot pe un singur sens se va circula şi pe Șos Pantelimon (începând cu intersecţia cu Bd. Iancului), apoi pe strada Ritmului şi se continuă cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulaţie admis este dinspre Șos. Pantelimon către Bd. Ferdinand.

Sens unic va fi introdus și pe Strada Progresul de la Răzoare și până la intersecția cu strada C. Istrati. Mai exact, se va circula doar pe sensul dinspre Răzoare spre C. Istrati. Șoferii se vor putea întoarce pe Șos. Viilor, unde se va introduce sens unic pe segmentul  intersecția cu Bd. George Coșbuc și str. Constantin Istrati. De asemenea, pe această porțiune mijloacele de trasport în comun vor avea bandă specială. 

Alte sensuri unice:

- strada Gheorghe Tei,  între str. Județului și Teiul Doamnei,  pe direcția Județului - Teiul Doamnei

- strada Sheiului de Sus, pe direcția către Bd. Lacul Tei

- Bd. Carol I, între intersecția cu Strada Mântuleasa până la Bursa de Valori București, pe sensul către Universitate

- strada Mântuleasa, pe sensul către Bd. Carol I

- strada Popa Soare, pe sensul dinspre strada Traian spre Universitate

Când vor fi introduse sensuri unice în centrul Capitalei

"Vom introduce sensuri unice treptat. Avem străzi unde tot ce trebuie să facem este să trasăm marcaje și să punem indicatoare rutiere, cum e pe Dorobanți și pe Polonă. În acest cazuri, schimbările se vor realiza rapid. Însă, cum e pe Barbu Văcărescu unde trebuie să reabilităm și șă mutăm linia de tramvai înainte de a introduce sens unic, acolo procesul va  mai dura. Depinde și de fondurile pe care le avem la dispoziție", a explicat Ion Dedu. 

Primăria Capitalei intenționează să delimiteze benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun pe 28 de mari artere din Capitală. VEZI LISTA

Toate aceste modificări ce vor fi introduse pe străzile Capitalei sunt curpinse în Studiul privind analiza și identificarea posibilităților de introducere a sensurilor unice și a benzilor unice de rulare dedicate trasportului public, prezentat miercuri în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. 

Etichete: barbu văcărescu, benzi RATB, Calea Dorobanţi, Calea Floreasca, Primăria Capitalei, realitatea, sens unic

0/6 COMENTARII
Fox
12 dec 23:47
+0
VOTURI
-0
Daca luam exemplul Brasovului care a facut sens unic in centru, si au disparut ambuteiajele putem spera ca si la noi o sa mearga. Si daca mai punem la socoteala si ca un sens unic creaza mai putine conflicte decat o sesea cu doua sensuri care permite virarea la stanga iar este un avantaj. Si daca stim si ca de fapt propunerile de sens unic nu sunt romanesti ci al unui plan de fluidizare platit unor specialisti straini parca iarasi suna bine. Desigur ca daca pe Polona faci sens unic cu banda dedicata RATB ajungi in acceasi situatie ca acum. O sa ai o singura banda pentru masini. Si parca vad ca se gaseste unu' care sa tipe ca e la moda ca nu se fac si piste de biciclisti tot pe Polona! Suspendate, poate! :))
Booboo
12 dec 12:36
+0
VOTURI
-0
Asta s-a imbatat inainte sa scoata ineptiile astea pe gura?
Solomon
11 dec 20:06
+0
VOTURI
-0
Nu opresci ci famiglia oprescu, incepand cu tortionarul hirch, tala lui oprescu continuand cu oprescu si fiul acestuia mergand pana la fratele lui oprescuc are face bani grei cu adminsitratia spitalelor din subordinea mui oprescu primarul ;) def, daca fratele e primar si amandoi progeniturile unui tortionar
satana
11 dec 18:23
+0
VOTURI
-0
Am auzi stirea asta acum 3 ani si o sa o mai aud si peste 5 ani.Primarul Oprescu e un incompetent corupt.
Karina
11 dec 16:40
+0
VOTURI
-0
Stalpii de catenara o sa fie luati de la firma lui madalin dumitru, director in primarie si seful lui ion dedu
Ion Dedu
11 dec 16:38
+0
VOTURI
-0
Dedule, alta spagarie. Inca te mai cauta ANI.
Ce ai facut aici:
https://ziaruldeinvestigatii.ro/blog/posts/dedu-de-la-primarie-si-a-clocit-mosia-pe-sine-de-tramvai

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h