Se introduc sisteme de bruiaj în închisorile României. Cât vor costaAdministraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) va introduce sisteme de bruiaj în închisorile din România. Numai în 2015, peste 4.500 de telefoane mobile au fost găsite în celule, se arată într-un raport al ANP.

10 milioane de lei pentru sistemele de bruiaj din inchisorile Romaniei (Foto lupuldacicblogg.wordpress.com)
10 milioane de lei pentru sistemele de bruiaj din închisorile României (Foto lupuldacicblogg.wordpress.com)

Pentru acest proiect sunt deja prevăzute 10 milioane de lei pentru următorii 5 ani. Oficialii ANP spun că în primă fază vor experimenta în 4 sau 6 penitenciare, iar dacă rezultatele sunt bune, 25 de penitenciare ar putea avea astfel de sisteme.

Administraţia Penitenciarelor: Peste 4.500 de telefoane mobile, găsite în închisoare în 2015

Peste 4.500 de telefoane mobile au fost găsite în 2015 la deţinuţii din penitenciare, se spune în bilanţul prezentat joi de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Ţinând cont de numărul deţinuţilor, rezultă că la fiecare a şasea persoană încarcerată a fost găsit un telefon mobil.

Deşi deţinuţii nu au voie cu telefoane în închisoare, şefii ANP au dat mereu vina pentru situaţie pe lipsa personalului calificat.

Deocamdată proiectul mai are de aşteptat pentru că nicio firmă nu şi-a arătat interesul să ofere aparatura necesară, scrie digi24.ro. 

Etichete: închisoare, penitenciar, sisteme de bruiaj

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE