Se majorează valoarea tichetelor de masă acordate angajaţilorSenatorii din comisia de muncă au întocmit raport favorabil propunerii legislative de majorare a valorii nominale maxime a tichetului de masă de la 15,18 lei la 20 lei, urmând ca proiectul să primească votul final al Senatului în perioada următoare.

Se majoreaza valoarea tichetelor de masa acordate angajatilor
Se majorează valoarea tichetelor de masă acordate angajaţilor

De ce este important: Potrivit legislației în vigoare, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 15,18 lei. Proiectul de lege a fost inițiat de aleșii partidului de guvernământ și modifică Legea privind acordarea biletelor de valoare.

"Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei la data aplicării prevederilor acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare în data de 1 a lunii următoare celei în care legea se publică în Monitorul Oficial", prevede textul inițiativei legislative, avizate pentru votul primei camere legislative sesizate.

Conform inițiatorilor, "valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) și nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei".

Tot potrivit autorilor proiectului, valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa. Prin comparație, în Spania valoarea tichetului este 11 euro, în Belgia este 8 Euro, în Franța este 11,04 Euro, în Grecia este 6 Euro, iar în Portugalia este 7,63 euro. Detalii, pe profit.ro. 

Etichete: crestere valoare tichete de masa, majorare valoare tichete de masa, tichete de masă

0/3 COMENTARII
Claudiu
23 sep 09:26
+0
VOTURI
-0
Sigur s-a gandit doamna premier la ceva si pentru diurna, cum le gandeste ea pe toate asa.
TrueBlue
21 sep 13:55
+0
VOTURI
-0
In Spania, Portugalia, Belgia, Franta preturile sunt mult mai mari..
Maximus
21 sep 13:53
+0
VOTURI
-0
Pai daca iti trebuie 20 de lei pentru o masa, atunci ce facem cu diurna de deplasare in tara care este tot 20 de lei si care ar trebui sa-ti ajunga pentru vreo trei mese?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE