Se măreşte TAXA de GUNOI în BUCUREŞTI. Cât vor plăti oamenii începând din această lunăTarifele pentru ridicarea gunoiului s-au majorat în Bucureşti. Firmele de salubritate spun că au crescut preţurile ca să acopere noua taxă pentru depozitarea neselectivă a deşeurilor la groapa de gunoi. Firmele au transferat însă acest cost către clienţi.

Taxa gunoi
Taxă gunoi

O notificare de la firma de salubritate anunţă o asociaţie de proprietari din sectorul şase al Capitalei că de luna aceasta tariful pentru ridicarea gunoiului se va mări. Motivul? Noua taxă pentru depozitarea neselectivă a deşeurilor la groapa de gunoi, intrată în vigoare de la 1 ianuarie. Au fost însă şi asociaţii de proprietari din alte sectoare care au plătit un preţ aproape dublu încă de luna trecută.

Eu am plătit deja pentru ianuarie, am plătit mai mult. Practic, e o taxă de depozitare a gunoiului menajer şi fiecare firmă a aplicat o anumită taxă. Ne-au anunţat că se măreşte cu 3 lei de persoană", spune Lucian Bălan, administratorul unei asociații de proprietari, citat de digi24.ro.

Firmele de salubriatte spun că transferă însă majorarea de preţ clienţilor.

„În funcţie de cum autoritatea publică locală organizează acest serviciu, oamenii pot plăti relativ puţin, dar oricum, sigur va fi o creştere a costurilor de colectare şi transport a deşeurilor", spune Sorin Velicu, director Romprest.

Unele primării spun că totuşi vor lua măsuri pentru ca locuitorii lor să nu plătească în plus.

Începand de la data de 10 aprilie vom avea o taxa unică pe care fiecare locuitor al Sectorului 4 o va plăti şi va fi în cuatum de 5,03 lei plus TVA", spune Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa reciclării deşeurilor din oraşe. Doar 4,5% din acestea sunt reciclate. În prezent, ţara noastră riscă să fie amendată de Comisia Europeană pentru lipsa unor măsuri concrete care să ducă la un procent mai mare de reciclare.

Etichete: Bucureşti, gunoi, gunoi bucuresti, taxa gunoaie, TAXA GUNOI, taxa gunoi bucuresti

0/4 COMENTARII
Costachescu Viorica
24 apr 11:15
+0
VOTURI
-0
Practis cât trebuie să plătim pe lună pt.gunoiul menajer în Sectorul 1. Vă mulţumesc
Cris
14 feb 10:21
+0
VOTURI
-0
E ESCROCHERIE... IESITI IN STRADA !!!!
In Bucuresti s-au pus containere separate pentru colectare selectiva dar masinile de gunoi colecteaza "de-a valma", totul la gramada. Aceasta taxa trebuia s-o plateasca Primaria, Bucatareasa din buzunarul ei... Niste ESCROCI !
cornel
10 feb 18:15
+0
VOTURI
-0
Traim in cea mai tampita capitala din europa, nu separam gunoiul dar platim mai mult, urmeaza sa luam amenda de la ue dar tot nu ne apucam de separat. avem cel mai congestionat trafic dar nu se iau masuri ca sa favorizam bicicletele ca in toate capitalele din europa, ca sa avem trotuarele libere de masini parcate dar in schimb platim amenda la ue penalizari pentru poluare. in schimb se canta imnul complet aiurea pe strada, unde nu e cap vai de picioare.
Dorel
10 feb 17:48
+0
VOTURI
-0
18 ianuarie 2017 - Primarul general Gabriela Firea a precizat: „Mă bucur că astăzi domnul viceprim-ministru a venit cu o soluție care este pozitivă pentru toată lumea. Atât pentru cetățeni, care nu vor suporta această povară, deci nu vor plăti ei aceste costuri, și, de asemenea, pe lanțul industrial această sarcină se va împărți. Cred că s-a luat decizia cea mai corectă, cea mai bună”.

10 februarie 2017 - ce se vede...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h