Se modifică admiterea la facultate, din 2013Notele din liceu ar putea fi luate din nou în calculul mediei de admitere la facultate. Prevederea face parte din ordinul privind organizarea admiterii la facultate pentru anul universitar 2013-2014, care a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Se modifica admiterea la facultate, de anul viitor
Se modifică admiterea la facultate, de anul viitor

Universităţile ar putea lua în considerare în organizarea sesiunilor de admitere de anul acesta şi notele obţinute de candidaţi în timpul liceului.

Este o posibilitate. Decizia aparţine universităţilor. Eu cred că dacă legea nu interzice, Ministerul nu trebuie să introducă astfel de restricţii", a declarat, pentru Hotnews, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

În urmă cu un an, ministrul de atunci al Educaţiei a modificat modalitatea de admitere la facultate, astfel încât anul trecut s-a intrat doar prin examen sau pe baza mediei de la Bacalaureat, astfel că universităţile nu au putut folosi mediile din timpul liceului.

În ordinul publicat în 18 aprilie în Monitorul Oficial se menţionează la Art. 12 - (3) că "La calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenţă şi de master pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenţa şi/sau notele din anii de studii, după caz, conform propriei metodologii". 

 

 

Etichete: admitere facultate 2013, condiţii, Ministerul Educaţiei, modificări, Remus Pricopie

0/3 COMENTARII
Nume*
01 feb 17:30
+0
VOTURI
-0
That's a clever answer to a tricky quesiton http://pdlmbu.com [url=http://kdydfkg.com]kdydfkg[/url] [link=http://ktemrvyn.com]ktemrvyn[/link]
Nume*
18 ian 07:21
+0
VOTURI
-0
Your article was exclelent and erudite.
Nume*
16 ian 19:47
+0
VOTURI
-0
There is a critical shortage of inmvafrtioe articles like this.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h