SE MODIFICĂ facturile la electricitate. Cum vor arăta noile facturiFactura la electricitate se va modifica, începând de anul viitor. Aceasta va avea o primă pagină care va conţine doar elementele esenţiale. Astfel că, informaţiile care vor apărea pe factură vor fi referitoare la consum, preţ kwh, furnizor totalul de plată la zi, telefonul de la deranjamente şi telefonul de la relatii cu clienţii.

SE MODIFICA facturile la electricitate. Cum vor arata noile facturi
SE MODIFICĂ facturile la electricitate. Cum vor arăta noile facturi

Potrivit reprezentanţilor ANRE, noul model de factură a fost adus la cunoştinţa furnizorilor, cărora li s-au lăsat la dispoziţie câteva luni pentru a-şi modifica soft-urile de creare ale documentelor, scrie economica.net.

"Noul model de factură de energie electrică are o primă pagină relativ simplă, în care sunt definite părţile, elementele de identificare pentru relaţia contractuală, cantitatea fizică consumată curent şi factura, cât plăteşte omul pe perioada facturată, având în spate detalii „pe care oricine le poate utiliza în înţelegerea unor lucruri pe care forma simplificată nu le dă", după cum spune Emil Calotă, vicepreşedinte ANRE, citat de romaniatv.net.

CITEŞTE ŞI Bucureştenii NU vor mai plăti în avans consumul estimat la gaz

Consumatorii de gaze din jumătatea de sud a ţării vor primi, de luna viitoare, facturi care nu vor mai conţine şi consumul estimat. Decizia a fost luată de compania GDF Suez, obligată de autoritatea de reglementare, care a şi amendat compania cu 200.000 de lei.

Mai nou, energia consumată va fi comparată nu doar cu perioada anterioară, ci şi cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Consumatorii trebuie să aibă acces la informaţii clare şi inteligibile cu privire la drepturile lor, susţin reprezentanţii Autorităţii.

Furnizorul este obligat sa pună la dispoziţia clienţilor casnici puncte unice de contact, conform reglementărilor ANRE, pentru informarea acestora cu privire la drepturile lor, la legislaţia în vigoare şi la căile de soluţionare a litigiilor în cazul unor dezacorduri sau plângeri.

Documentul este prezentat pe site-ul Agenţiei de Reglementare în Energie.

Etichete: calota, factura electricitate, lumină, modificare factura

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE