Se reia acţiunea de dezinsecţie pentru combaterea ţânţarilor, în judeţul Ilfov, din 19 augustConsiliul Judeţean Ilfov a anunţat, miercuri, că în judeţ se va relua, din 19 august, acţiunea de dezinsecţie pentru combaterea ţânţarilor, după ce rezultatele preliminare de laborator au confirmat că soluţia folosită are componentele de pe prospectul avizat de Ministerul Sănătăţii. Între timp sunt aşteptate datele de laborator finale pentru concentraţie, pentru a se stabili dacă s-a depăşit în vreo localitate.

Noi tratamente pentru combaterea tantarilor, in Bucuresti
Noi tratamente pentru combaterea țânțarilor, în București

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a avut, miercuri, o întâlnire cu majoritatea primarilor din judeţul Ilfov în care s-au discutat măsurile ce se vor lua în teritoriu pe timpul dezinsecţiei terestre pentru combaterea ţânţarilor. Implementarea măsurilor de siguranţă în teritoriu este atributul primăriilor, motiv pentru care preşedintele CJ Ilfov, împreună cu edilii locali, au căutat soluţia optimă pentru ca dezinsecţia să fie eficientă şi să nu afecteze sănătatea oamenilor, se arată într-un comunicat de presă transmis de CJ Ilfov.

Reprezentanţii CJ Ilfov le transmit cetăţenilor că sunt în siguranţă în timpul acţiunilor terestre de dezinsecţie atât timp cât nu stau în raza de acţiune a insecticidului şi închid geamurile, astfel încât substanţa să nu pătrundă în locuinţe.

"Nu există insecticid pentru dezinsecţie terestră care să nu fie iritant pentru oameni şi toxic pentru albine", susţin ei.

Autorităţile au stabilit să fie puse afişe în locuri în care să fie văzute de cât mai multe persoane (primării, maşini STB, magazine, biserici, cabinete medicale etc.), Poliţia Locală să anunţe la megafon în timpul zilei că seara se va face dezinsecţia pentru combaterea ţânţarilor şi să recomande să se ţină ferestrele caselor închise. De asemenea, vor fi mesaje pe telefon la unele primării care au în funcţiune această aplicaţie, comunicate de presă şi postări pe pagina de Facebook, iar pe parcursul acţiunii de dezinsecţie, la faţa locului va fi prezent câte un delegat din partea fiecărei primării.

"Rezultatele preliminare de laborator au confirmat faptul că soluţia are componentele de pe prospectul avizat de Ministerul Sănătăţii Publice. Aşteptăm datele de laborator finale pentru concentraţie care vor stabili dacă s-a depăşit în vreo localitate", arată CJ Ilfov.

Conform sursei citate, insecticidul care se foloseşte la dezinsecţia terestră este toxic pentru albine, peşti şi organisme acvatice şi iritant pentru oameni, iar cel folosit pentru dezinsecţia avio – distrugerea doar a larvelor de ţânţari - este un produs ecologic, neiritant şi netoxic.

"Dezinsecţia este necesară nu doar din cauza disconfortului creat de ţânţari, ci şi pentru că insectele pot răspândi boli grave. Aşa că o vom relua cât mai curând posibil - din data de 19 august. Serviciul Judeţean de Dezinsecţie va acţiona mai întâi avio, apoi terestru. Acţiunile terestre se vor repeta de două ori până la sfârşitul acestei luni", mai arată CJ Ilfov.

Autorităţile din Ilfov au anunţat, în 26 iulie, că au decis să suspende dezinsecţia în judeţ după ce, în urma acţiunii de joi, mai multe persoane au reclamat iritaţii ale căilor respiratorii. Reprezentanţii CJ, ai DSV şi DSP Ilfov au verificat apoi dacă firma privată contractată pentru dezinsecţie a respectat toate procedurile şi concentraţia substanţei, care a mai fost folosită în trecut fără probleme.

Comisia mixtă constituită de autorităţile din judeţul Ilfov a constatat că unii operatori ai firmei contractate pentru această procedură au dat dovadă de neglijenţă, întrucât utilajele trebuiau oprite când oamenii intrau în raza lor de acţiune. Totodată, primăriile nu ar fi informat suficient populaţia cu privire la acţiunile de dezinsecţie.

0/1 COMENTARII
Allison Howarts
20 aug 18:22
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, eu sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson ani de zile, s-a despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu și ea mi-a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă o casetă de vrajă care m-ar putea ajuta să arunc o vrajă pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodată în vraja, nu am avut de ales decât să-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja și mi-a spus că nu este nicio problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut să mă întorc la el, încât mă iubește atât de mult. Eram atât de fericit și m-am dus la el încât așa am început să trăim din nou fericiți împreună. De atunci, mi-am făcut promisiune că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casă de vrăji reală și puternică care m-a ajutat cu propria mea problemă. e-mail: ogagakunta@gmail.com puteți să-i trimiteți un e-mail dacă aveți nevoie de asistența sa în relația dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdute
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de rupere
7) Alungă un iubit trecut
8.) Doriți să vă promovați în vraja dvs. de birou / Loterie
9) doriți să vă satisfaceți iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE