Se reia circulația tramvaielor pe șoselele Iancului și PantelimonMașinile parcate neregulamentar pe linia de tramvai de pe șoselele Iancului și Pantelimon (tronsonul Bd. Ferdinand- Bd. Chișinău) vor fi îndepărtate, pentru ca traficul tramvaielor să poată fi reluat sâmbătă.

Se reia circulatia tramvaielor pe sos. Iancului si sos. Pantelimon
Se reia circulația tramvaielor pe șos. Iancului și șos. Pantelimon
Foto: dimitryyyy- forum.metrouusor.com

Primarul Sectorului 2 Neculai Onțanu a anunțat că circulația tramvaielor va fi reluată pe șoselele Iancului și Pantelimon, începând de sâmbătă:

"La solicitarea RATB, Primarul Sectorului 2, domnul Neculai Onţanu sprijină prin intermediul echipajelor Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2, acţiunea de îndepărtare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe linia de rulare a tramvaielor de pe şoselele Iancului şi Pantelimon (tronsonul cuprins între Bulevardul Ferdinand şi Bulevardul Chişinău).  Conducerea RATB a hotărât redeschiderea traficului tramvaielor în cele două cartiere bucureştene şi doreşte ajutor pentru eliminarea autovehiculelor parcate neregulamentar pe calea de rulare. În funcţie de rezultatul probelor care se efectuează în aceste zile cu vagoane de tramvaie, se intenţionează ca de sâmbătă, 30 ianuarie a.c. să se reia circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Iancului şi pe Şoseaua Pantelimon (tronsonul cuprins între Bulevardul Ferdinand şi Bulevardul Chişinău).", a transmis primarul sectorului 2 pe pagina de Facebook.

Lucrările de pe Șos. Pantelimon au fost începute în vara lui 2013. Constructorul a promis, în luna octombrie, că până la sfârșitul lunii noiembrie va termina tronsonul cuprins între Șos. Iancului și Bulevardul Chișinău, ceea ce ar permite reluarea circulației tramvaielor pe Șos. Iancului și Șos. Pantelimon, până la intersecția cu B-dul Chișinău. 

După cum B365.ro a relatat AICI, în decembrie 2015 au fost demarate probele cu tramvaie de pe Şoseaua Pantelimon.

Lucrările de pe Șos. Pantelimon au fost începute în vara lui 2013 și trebuiau finalizate până la sfărşitul anului 2014, dar vor fi gata abia în iunie 2016.

Lucrările de pe Șoseaua Pantelimon presupun:

- Modernizarea liniei de tramvai in solutie înierbată, in zona centrala a carosabilului, delimitata de restul traficului;

- Modernizarea carosabilului cu trei benzi pe sens;

- realizarea a doua zone laterale destinate circulatiei pasive care va cuprinde: zona verde (1-2m), piste pentru biciclisti, spatii parcare in lung sau in spic;

- trotuare de minim 2 m;

- Realizarea unui terminal multimodal in zona intersectiei Sos. Pantelimon-Sos Vergului care va cuprinde:

- bucla de intoarcere a tramvaiului;

- peroane tramvai;

- terminal pentru mijloacele de transport auto periurban;

- pasaje de legatura intre terminal si trotuarele strazii;

- iluminat public si mobilier urban;

- introducerea in sistemul de management al traficului;

- construirea unei parcari de tip Park and Ride.

- See more at: http://www.b365.ro/au-inceput-probele-pe-linia-de-tramvai-reabilitata-de-pe-soseaua-pantelimon-foto_242105.html#sthash.ZzCjvK65.dpuf

Etichete: Iancului, Sectorul 2, tramvai, tramvai pantelimon

0/3 COMENTARII
metronomul
01 Feb 13:04
+0
VOTURI
-0
S-a deschis circulatia tramvaielor de s-a spart. Poate la anu' pe vremea asta. Romaneste.
vlad
29 Jan 10:01
+0
VOTURI
-0
Nene, e penibil sa spui ca se circula pe Pantelimon cand merg 150 metri. De la Chisinau incolo e in continuare un crater urias.. desi lucrarea trebuia predata acum un an. Practic deja ar trebui finantata lucrarea din amenzile pt constructor
metronomul
29 Jan 07:49
+0
VOTURI
-0
Si in timpul asta chinezii au facut 3000 de km de cai ferate de mare viteza. Noi suntem tari in bascalie, ca la restul suntem praf.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE