Ministerul Sănătății reia programul de fertilizare in vitroProgramul de fertilizare in vitro a fost reluat de Ministerul Sănătății. Pentru fiecare cuplu acceptat în program, statul o parte din costul procedurii, între 3.000 şi 5.000 de euro.

Se reia programul de fertilizare in vitro
Se reia programul de fertilizare in vitro

Ministerul Sănătăţii a reluat programul de fertilizare in vitro, după doi ani. Dosarele pot fi depuse începând cu luna iunie, la una dintre clinicile care se vor înscrie în programul Ministerului Sănătăţii. Lista lor va fi publicată la sfârşitul lunii viitoare pe site-ul ministerului, scrie Digi24.ro.

„Se vor putea depune dosare de către cupluri în clinici, acestea vor fi aprobate la nivelul Ministerului Sănătății - este o comisie - și apoi cuplurile vor putea face procedurile”, a declarat Nicoleta Cristea-Brumel, fondatorul asociației SOS Infertilitatea.

Costurile unei fertilizări in vitro ajung la 5.000 de euro, în funcţie de complexitatea analizelor şi de medicamentele folosite. Statul acoperă aproape 1.400 de euro, iar fondurile ajung pentru 300 de cupluri, care trebuie să îndeplinească nişte condiţii clare: să fie infertile, să aibă asigurare medicală, iar vârsta femeii să fie cuprinsă între 24 şi 40 de ani.

Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că 15% din populaţia tânără a României nu poate avea copii pe cale naturală, iar natalitatea a scăzut la jumătate faţă de 1990.


Etichete: fertilizare in vitro, Ministerul Sănătăţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE