Se reia proiectul liniei de metrou Gara de Nord – Gara Progresu. ANUNŢUL METROREXProiectul de 950 de milioane de euro al liniei de metrou Gara de Nord – Gara Progresu ar putea prinde în sfârşit contur anul acesta, după aproape patru ani de când Metrorex a anunţat că a obţinut finanţare elveţiană pentru studiile necesare extinderii Magistralei 4 cu acest tronson şi după şapte ani de când a anunţat prima dată că va organiza licitaţie pentru aceste studii.

Metrou
Metrou

Printre obiectivele Metrorex de anul acesta se numără demararea serviciilor de proiectare pentru Studiu de Prefezabilitate şi Studiu de Fezabilitate pentru Extinderea Magistralei 4 - Tronson Gara de Nord – Gara Progresu, a declarat pentru ECONOMICA.NET Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

În iulie 2012, compania de metrou anunţa că Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) al Confederatiei Elveţiene a aprobat finanţarea studiului de prefezabilitate şi fezabilitate al magistralei de metrou M4 Gara de Nord - Gara Progresul.

Oficialii Metrorex spuneau atunci că, odată cu finalizarea Magistralei 4 şi conectarea cu linia metroului de la Aeroportul Otopeni, Capitala va dispune de cea mai lungă diametrală de metrou pe axa Nord-Sud, în lungime de circa 33 km şi 28 de statii cu puncte intermodale de transport.

În septembrie 2013, reprezentanţi ai statului român au semnat un acord cu oficiali elveţieni prin care Elveţia urma să finanţeze cu 8,5 milioane de franci studiul de fezabilitate pentru prelungirea magistralei M4, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul. Proiectul era estimat atunci la o valoare totală de 12,4 milioane de franci elveţieni şi urma să aibă o perioadă de implementare de 30 de luni de la data semnării acordului. Amănunte. pe economica.net. 

Etichete: Marin Aldea, Metrorex, metrou gara de nord gara progresu, o noua linie de metrou

0/4 COMENTARII
elena
02 Jun 04:33
+0
VOTURI
-0
dreptate pentru oamenii muscati de câini
adi
30 May 14:24
+0
VOTURI
-0
extinderea m4 spre sud e prioritatea in extinderea metroului.de aceea am si facut demersuri catre autoritati pentru aceasta linie ,pe langa demersurile pentru eliminarea haitelor de maidanezi agresivi.
victor
30 May 10:13
+0
VOTURI
-0
Cam asa sunt toate zonele de langa Bucuresti ( Chiajna, Dragomiresti,etc..) Numai ca pana cand se misca metrorex, mai trece un secol.
alex
30 May 08:59
+0
VOTURI
-0
poate se gandesc sa extinda si Magistrala 2 de la Pipera spre Voluntari in conditiile in care Voluntariul s-a dezvoltat foarte mult (multe cladiri de birouri, proiecte rezidentiale, etc), si zona e sufocata zilnic de masini. Nici nu stiu de ce exista orasul Voluntari cand ar trebui ca zona respectiva sa faca parte din Bucuresti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE