Se reia REABILITAREA TERMICĂ a blocurilor în Sectorul 6. 1.500 de dosare, deblocateProgramul de reabilitare termică a blocurilor va fi reluat în Sectorul 6 din Capitală, după o pauză de câțiva ani în care nu s-a mai pus schelă pe niciun imobil. Primarul PSD, Gabriel Mutu, a anunțat joi că au fost deblocate 1.500 de dosare depuse pentru anveloparea blocurilor și că, în noul program de reabilitare termică din bani europeni vor fi finanațate lucrările pentru 431 de blocuri. 

Se reia REABILITAREA TERMICA  a blocurilor in Sectorul 6. 1.500 de dosare, deblocate
Se reia REABILITAREA TERMICĂ a blocurilor în Sectorul 6. 1.500 de dosare, deblocate

"Este pentru prima oară când Sectorul 6 accesează fonduri europene pentru reabilitare termică. Este vorba de 200 milioane de lei care vor veni de la Uniunea Europeană", a declarat primarul Gabriel Mutu în cadrul unei conferințe de presă la șantierul unui bloc din Drumul Taberei unde au început deja lucrările de reabilitare termică. 

Edilul a anunțat că, după ce au fost deblocate 1.500 de dosare pentru anvelopare termică, în noul program de reabilitare termică din fonduri UE au fost incluse 431 de blocuri, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la suma de 280 milioane euro, din care 200 de milioane lei vor veni de la Bruxelles, iar restul va fi finanțat de administrația locală și din fonduri de la Banca Mondială. 

Potrivit administrației locale, în prima fază vor fi reabilitate 74 de blocuri, cu un total de aproximativ 9.000 de apartamente, restul urmând să intre în execuție anul viitor. Întrebat dacă nu este cam târziu pentru a demara lucrări de reabilitare termică, având în vedere că este ultima lună de toamnă, primarul a precizat că în București vremea permite destul de mult timp să se lucreze în șantier. Oricum, deocamdată, au fost puse schele doar pe 25 de blocuri, iar când vremea va deveni nefavorabilă, vor începe lucrări în subsolul imobilelor.

În cadrul lucrărilor de reabilitare termică, pe lângă înlocuirea fațadei blocurilor și a geamurilor cu termopan, vor fi schimbate rețelele din subsol, se va înlocui iluminatul intern cu becuri LED, iar ADP va reface curțile blocurilor, inclusiv trotuarele de gardă și aleile din proximitatea imobilelor unde au fost executate lucrări. 

Pentru reabilitarea termică a apartamentelor, bucureștenii din Sectorul 6 vor plăti 25% din valoarea lucrărilor, banii fiind achitați inițial de administrația locală și recuperați apoi în termen de 10 ani de la proprietari, cu o perioadă de grație de 5 ani. Persoanele cu dizabilități și cele cu venituri reduse vor plăti doar 3% din total, conform unei decizii a Consiliului Local Sector 6. 

Pentru cele 74 de blocuri incluse în programul de reabilitare termică din fonduri UE, termenul de execuție a lucrărilor este de un an de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor, a explicat Mutu, care a precizat că în medie, pentru fațada unui imobil, sunt necesare 2 luni de lucrări, restul fiind pentru lucrările de la subsol. 

"Oricum nu se poate lucra la mai mult de 74 de blocuri odată. În primul rând, nu se găsește forță de muncă calificată și nici schele nu sunt atâtea", a motivat primarul Sectorului 6.

Edilul a menționat că pentru alte 357 de blocuri au fost finalizate proiectele tehnice, ele urmând să intre în execuție anul viitor. 

Din 2009 până în prezent, în Sectorul 6 au fost reabilitate termic doar 300 de blocuri. 

Etichete: dosar reabilitare termica, Gabriel Mutu, reabilitare termica Sectorul 6, Sectorul 6

0/4 COMENTARII
Monica
06 nov 11:56
+0
VOTURI
-0
"valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la suma de 280 milioane euro, din care 200 de milioane lei vor veni de la Bruxelles,"... cred ca este totusi o greseala in text... :D
Nicolae
05 nov 13:39
+0
VOTURI
-0
In sectorul 1, e gratuita. Stie ca nu va mai pupa al doilea mandat si-acum ii trage tare. Sub conducerea dumnealui, in primarie s-a atins un nivel de coruptie fara precedent (se cara spagile cu sacosa, nici macar nu se mai fereste nimeni). Omului simplu, onest nu i se rezolva nici cea mai mica problema, dispret total (sunt protejati in schimb presedintii de asociatii si administratorii infractori). Se simte nevoia unor vizite ale DNA la aceasta institutie publica. E opinia mea.
Manuela
05 nov 12:13
+0
VOTURI
-0
Un escroc ordinar (potrivit presei si DIICOT).
Dosvidania
05 nov 11:14
+0
VOTURI
-0
"când vremea va deveni nefavorabilă, vor începe lucrări în subsolul imobilelor."

Extraordinar! Mai Mutule, tu te asculti cand vorbesti?
Cand va fi frig afara, de nu se vor mai putea pune la misto placi de spongios pe blocuri, se va intra in subsol, la inlocuit de tevi. Adica se vor taia tevile de caldura, ca, deh, cui ii trebuie caldura iarna?

MUTULEEE... Meri ma-n pustii, ca deja vorbesti ca sa n-adormi!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE