Se schimbă asigurarea obligatorie auto, de anul viitor. Poliţa RCA se va scumpiCei mai importanţi asigurători auto au majorat preţurile RCA cu până la 28% în ultimele şase luni. Schimbările de legislaţie anunţate pentru 2013 vor aduce însă scumpiri cu mult mai mari. 

Pretul politelor RCA va trebui sa includa si profitul companiilor de asigurari.
Pretul polițelor RCA va trebui sa includă și profitul companiilor de asigurări.

După ce va fi implementat sistemul de decontare directă pentru RCA, se va reduce perioada maximă în care asigurătorul poate face plata directă către păgubit de la 90 de zile în prezent la doar 60 de zile.

Astfel, începând de anul viitor, poliţa RCA capătă valenţe de asigurare CASCO. Concret, dacă sunteţi implicat într-un accident în care sunteţi păgubit, nu mai trebuie să apelaţi la poliţa RCA a vinovatului. Potrivit noilor reglementări, vă veţi putea adresa direct societăţii de unde aţi luat propria dvs. poliţă RCA. Aceasta va face plata către dumneavoastră urmând ca, ulterior, să-şi recupereze banii printr-un sistem de decontare automată de la asigurătorul şoferului cu care aţi intrat în coliziune. „Eu cred că am putea să le coborâm la 60 de zile prin noul sistem, având în vedere că nu se mai scurtcircuitează această relaţie dintre un asigurat, care are calitatea de păgubit, în relaţiile pe care ar trebui să le aibă direct cu o societate de asigurări pe care nu o cunoaşte şi al cărei client nu este. Pe când, în situaţia pe care care noi o propunem, el va interacţiona direct cu asigurătorul de la care a cumpărat poliţa de asigurare respectivă", a declarat pentru Capital, Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. 

După modificarea sistemului, cel mai probabil de la anul, cumpărătorul poliţei va fi şi beneficiar, aşa că se va gândi de două ori înainte să cumpere o asigurare care costă la jumătate faţă de media pieţei, dar care nu aduce certitudinea reparării rapide a daunelor. De altfel, reprezentanţii asigurătorilor spun că o scumpire cu până la 50%, la anumite companii, este inevitabilă.

Etichete: accident, asigurare obligatorie auto, pret, RCA, scumpire, se schimbă, tamponare

0/1 COMENTARII
dan
11 oct 15:30
+0
VOTURI
-0
O magarie de la un capat, la celalalt. Au facut ei cum au facut si au scumpit INCREDIBIL de tare, politele. Tipic romanesc !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE