Se schimbă echipamentele din Reţeaua de Monitorizare a Calităţii Aerului. Cu ce preţBugetul alocat în acest an din Fondul de mediu pentru înlocuirea echipamentelor uzate ce alcătuiesc Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA) se ridică la valoarea de 2,7 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Se schimba echipamentele din Reteaua de Monitorizare a Calitatii Aerului. Cu ce pret (Foto esa.int)
Se schimbă echipamentele din Reţeaua de Monitorizare a Calităţii Aerului. Cu ce preţ (Foto esa.int)

Pe lista de achiziții se află un analizor de particule cu determinare simultană a fracțiilor (PM10 și PM2.5), 3 panouri externe de informare a publicului, un calibrator portabil), 6 analizoare de dioxid de sulf, 8 analizoare dioxid de azot, 3 analizoare de monoxid de carbon, 4 analizoare de ozon, două analizoare de compuși organici volatili, 5 seturi de senzori meteo (pentru direcția vântului, viteza vântului, temperatura, umiditatea, presiunea atmosferică, radiația solară și cantitatea de precipitații), echipamente de colectare și transfer de date (8 calculatoare — data logger pentru achiziția datelor + software și 8 modemuri transmisie date), potrivit Agerpes.

CITEŞTE ŞI Sectoarele 1 şi 6, cele mai poluate din Capitală

Sectorul 6 din Capitală, şi mai precis zona Lacul Morii, se află în topul celor mai frecvente depăşiri ale normelor pentru poluantul PM10 (pulberi în suspensie), adică praful din aer. La fel de poluată este şi zona Cercului Militar din Sectorul 1. Traficul auto și șantierele de construcții sunt principalii poluatori din București iar depășirile cele mai mari ale calității aerului se înregistrează la pulberile în suspensie (PM10), atenționează reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM).

De asemenea, conform ministerului de resort, pentru acest an se are în vedere realizarea unei revizii generale a rețelei, precum și reparații necesare remedierii defecțiunilor constatate cu furnizarea pieselor de schimb și aducerea echipamentelor la starea normală de funcționare, întreținere preventivă la 3 luni, întreținere preventivă la 12 luni (care includ și consumabile) pentru toate echipamentele din cele 8 stații de monitorizare a calității aerului care compun rețeaua locală de monitorizare a municipiului București. Valoarea acestor activități, pentru perioada 2015-2016, este de 370.000 lei.

Etichete: Apelor și Pădurilor, buget, echipamentele din Reţeaua de Monitorizare a Calităţii Aerului, Ministerului Mediului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE