Se schimbă legea. Noi reguli pentru taximetriștiLegea transportului în regim de taxi şi de închiriere va fi modificată. Cazierul taximetriştilor trebuie să conţină menţiuni care să arate că ei nu au săvârşit infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corpororale, privind traficul şi consumul de droguri, contra integrităţii sexuale, prevede o ordonanţă a Guvernului.

Se schimba legea. Noi reguli pentru taximetristi
Se schimbă legea. Noi reguli pentru taximetriști

''Certificatul de cazier juridic al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conţină menţiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri, infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale, infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni contra patrimoniului", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, potrivit Mediafax. 

El a adăugat că în ultima perioadă s-au petrecut "elemente infracţionale" care au creat necesitatea introducerii acestor restrângeri.

De asemenea, actul normativ va crea temeiul legal pentru ca Ministerul Transporturilor să reglementeze prin norme aprobate prin ordin de ministru existenţa şi modul de dobândire a unui certificat de competenţă profesională pentru managerii de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere.

 

 

Etichete: cazier, lege, taxi, taximetrist, transport

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE