SE SCHIMBĂ ORA. România trece la ORA DE IARNĂSE SCHIMBĂ ORA. ORA DE IARNĂ 2015. La sfârşitul acestei luni, România trece la ORA DE IARNĂ. Astfel, în ultima duminică din octombrie, trebuie să ne dăm ceasurile înapoi cu o oră. 

SE SCHIMBA ORA. Romania trece la ORA DE IARNA (fOTO ziare.com)
SE SCHIMBĂ ORA. România trece la ORA DE IARNĂ (fOTO ziare.com)

SE SCHIMBĂ ORA. ORA DE IARNĂ 2015. Trecerea la ora de iarna 2015 se face in noaptea dintre 24 octombrie si 25 octombrie 2015 (ultima duminica din luna octombrie), schimbarea orei facandu-se astfel incat ora 4:00 a diminetii de 25 octombrie 2015 devine ora 3:00. 

SE SCHIMBĂ ORA. ORA DE IARNĂ 2015. Practic ziua de 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului 2015.

SE SCHIMBĂ ORA. ORA DE IARNĂ 2015. Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficială de iarnă, nu va modifica mersul trenurilor în vigoare până la 26 octombrie.

SE SCHIMBĂ ORA. ORA DE IARNĂ 2015. In fiecare primavara, mai precis in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii martie, trecem la ora de vara. In acest fel, se foloseste lumina naturala pentru o perioada ceva mai lunga de timp, pe parcursul unei zile. In schimb, odata cu instalarea toamnei, in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii octombrie, se revine la ora normala. In tara noastra, acest sistem a fost instaurat in 1932. Pe atunci, ora se schimba in prima duminica a lunii aprilie respectiv in prima duminica a lunii octombrie. Aceasta practica a ramas valabila pana in 1943, cand legea trecerii la ora de vara nu a fost in vigoare. De abia dupa 36 de ani, in 1979, s-a revenit la acest procedeu.

SE SCHIMBĂ ORA. ORA DE IARNĂ 2015. Conform Conventiei fusurilor orare, ceasornicele arata pentru fiecare punct de pe Pamant acelasi minut si aceeasi secunda. Diferentele dintre ore sunt date de faptul ca, la fiecare 15 grade longitudine apare o ora in plus. Insa numerotarea acestor fusuri incepe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, in sens pozitiv catre est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale – ora fusului 1 si a Europei Orientale – ora fusului 2.

SE SCHIMBĂ ORA. ORA DE IARNĂ 2015. Un studiu din 2012 la care au participat peste 3.000 de adulţi din Marea Britanie a demonstrat că, odată cu schimbarea orei în luna octombrie, calitatea somnului dispare, scrie Mediafax.

Etichete: ORA DE IARNĂ 2015, se schimbă ora

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE