Se schimbă regulile pentru cei care stau în chirie sau îşi închiriază casa. ANUNŢUL ANAFAgenţia Natională de Administrare Fiscală spune dezbaterii publice, la rubrica Transparenţă decizională, proiectul de ordin al preşedintelui ANAF privind procedura de înregistrare a contractelor de locaţiune la organul fiscal central competent, informează autoritatea.

Apartamente Bucuresti
Apartamente Bucureşti

Proiectul mai prezintă şi modelului şi conţinutului formularului "Cerere de înregistrare a contractelor de locaţiune".

Conform prevederilor Codului civil, contractele de locaţiune încheiate prin înscris sub semnătură privată, care au fost înregistrate la organele fiscale, constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele şi în modalităţile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege.

Pentru aplicarea acestor prevederi a fost emis Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.1985/2012, prin care a fost aprobată procedura de înregistrare a contractelor de locaţiune la organul fiscal central.

Pentru persoanele fizice, care aveau calitatea de locator, procedura avea în vedere şi prevederile Codului fiscal care, până la data de 23.03.2018, instituia obligaţia persoanelor fizice, care obţineau venituri din cedarea folosinţei bunurilor, de a înregistra contractul încheiat între părţi la organul fiscal central.

Continuarea articolului pe zf.ro.

Etichete: chirie, inchiriat apartament, inchiriat casa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE