SE SCHIMBĂ SISTEMUL DE PARCARE în Bucureşti. Maşinile, parcate în rafturi mobile de 35 mil. € VIDEOSISTEM DE PARCARE ÎN BUCUREŞTI. Modul de parcare al maşinilor din Bucureşti ar putea fi schimbat, cel puţin în Sectorul 6, prin intermediul unor sisteme inteligente de tip bibliotecă care garează maşinile în rafturi mobile. Administraţia locală vrea să achiziţioneze până la 100 de sisteme de parcări inteligente, pentru care va plăti maxim 35 milioane euro. Smart-parking-urile ar urma să fie cumpărate în următorii patru ani, în baza unui acord-cadru încheiat între administraţia locală şi o firmă privată de specialitate. 

Masinile din Bucuresti, garate in rafturi mobile. Se iau sisteme inteligente de 35 mil. euro (Foto my-autoparking.com)
Maşinile din Bucureşti, garate în rafturi mobile. Se iau sisteme inteligente de 35 mil. euro (Foto my-autoparking.com)

SISTEM DE PARCARE ÎN BUCUREŞTI. Peste o mie de familii din Bucureşti ar putea scăpa de corvoada găsirii unui loc de parcare, în următorii patru ani. Primăria Sectorului 6 vrea să cumpere până la 100 de sisteme inteligente de parcări etajate supraterane automatizate cu un total de 1.200 de locuri de parcare.

Practic, în loc de două locuri de parcare la sol, smart-parkingul va dispune de 12 locuri pe verticală. Sistemul inteligent de tip bibliotecă garează maşinile în rafturi mobile care se rotesc prin intermediul unui lift circular. 

SISTEM DE PARCARE ÎN BUCUREŞTI. Pentru cele 100 de sisteme inteligente de parcare, Primăria Sectorului 6 intenţionează să plătească peste 157 milioane lei cu TVA (35 milioane euro), potrivit unui acord-cadru cu durata de patru ani pe care administraţia locală urmează să îl încheie cu o societate comercială de profil.

Termenul limită de depunere a ofertelor firmelor interesate a fost fixat pentru data de 28 aprilie 2016, instalarea unui sistem de parcare pe verticală urmând să fie făcută în 5 zile. 

(Sursa video smartparkingsolution.com)

SISTEM DE PARCARE ÎN BUCUREŞTI. Cele 1.200 de noi locuri de parcare în module smart-parking urmează să fie construite în cadrul unui program multianual de investiţii, în perioada 2016-2019, prin intermediul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane (ADPDU), instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Sector 6. 

UNDE VOR FI CONSTRUITE SISTEMELE DE PARCARE ÎN RAFTURI MOBILE

SISTEM DE PARCARE ÎN BUCUREŞTI. Primele parcări inteligente vor fi construite, în acest an, în cartierele Militari şi Drumul Taberei, după cum au declarat pentru B365.ro oficialii administraţiei locale, în zonele cele mai aglomerate din aceste cartiere. Trebuie precizat faptul că, îndeosebi cartierul Drumul Taberei a fost văduvit de foarte multe locuri de parcare odată cu începerea lucrărilor la magistrala 5 de metrou, numărul locurilor de parcare în plan orizontal scăzând aici, considerabil, în ultimii trei ani. 

Sistemele SMART-PARKING sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așază la locul plătit. Operaţiunea durează aproximativ două minute. 

SISTEM DE PARCARE ÎN BUCUREŞTI. În prezent, pe raza Sectorului 6 funcţionează 25 de module de tip SMART-PARKING, cu un total de 600 de locuri de parcare, majoritatea fiind amplasate în cartierele Drumul Taberei şi Militari, precizează Primăria Sectorului 6 într-un răspuns formulat la solicitarea B365.RO. Accesul în SMART-PARKING se face prin trei sisteme diferite: acces pe cheie, pe bază de cartelă şi pe cod PIN. 

CÂT COSTĂ ÎNCHIRIEREA UNUI LOC DE PARCARE ÎN MODULE SMART-PARKING

SISTEM DE PARCARE ÎN BUCUREŞTI. Până la demararea efectivă însă a lucrărilor de construcţie a parcărilor verticale, administraţia locală condusă de Rareş Mănescu a decis să scumpească cu 15% închirierea locurilor de parcare în smart parking-uri. 

SISTEM DE PARCARE ÎN BUCUREŞTI. Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 6, de la sfârşitul anului trecut bucureştenii plătesc câte 115 lei pe lună pentru închirierea unui loc de parcare în module SMART-PARKING. Anterior, preţul fusese de 100 de lei. 

Hotărârea Consiliului Local Sector 6 privind MAJORAREA TARIFELOR DE ÎNCHIRIERE A LOCURILOR DE PARCARE ÎN SMART-PARKING-URI poate fi consultată aici. 

SISTEM DE PARCARE ÎN BUCUREŞTI.

Etichete: contract, loc parcare, parcare inteligentă, parcare masini, PARCARE rafturi mobile, Sectorul 6, sistem tip biblioteca, SMART PARKING

0/7 COMENTARII
Un om
26 oct 13:42
+0
VOTURI
-0
Acest sistem de parcare de tip carusel NU corespunde:
- Standardului de bază SR EN 14010+A1/2009 – Securitatea maşinilor. Echipament pentru acţionarea sistemelor de parcare pentru autovehicule.

- Cerinţe de securitate şi CEM pentru proiectare, execuţie, montare şi punere în serviciu;

- Directivei de Maşini 2006/42/CE (HG nr. 1.029 din 3 septembrie 2008 privind condiţiile introducerii pe piaţă a maşinilor).

Sistemele de parcare acţionate care nu corespund acestor normative nu pot fi introduse pe piaţă şi nu pot fi puse în funcţiune în Uniunea Europeană!!!
larus
01 mai 14:31
+0
VOTURI
-0
Campanie electorala.
Si acum 4 ani s-au promis aceste garaje in sectorul 6.
Asteptam promisiunile din 2020.
Marius
25 mar 15:55
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
interesant
25 mar 13:59
+0
VOTURI
-0
ar trebui sa fie putin mai atractive din punct de vedere estetic si poate mai ieftin locul de parcare. Mi se pare cam mult 115 lei / luna.
oauu
25 mar 13:26
+0
VOTURI
-0
foarte nostim. 115 lei pe luna. cine isi permite? nu este mai simplu pe trotuar, gratis / sau direct pe strada unde s-a luat o banda de circulatie ? ha,ha. bani de praduit. tara de hoti si pungasi.
gabi
25 mar 13:25
+0
VOTURI
-0
Ce porcarie, ce uritanie, sifonare de bani si atit ce mai conteaza peisajul. Ce capitala europeana mai detine asa porcarii?
zzz
25 mar 08:59
+0
VOTURI
-0
ASA SE DIRECTINEAZA BANII !!!
parcul dr taberei
smart parking
banci
parculete
...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE