SE SCUMPESC ţigările şi mâncarea, de anul viitor. RAPORT BNRMâncarea şi ţigările ar urma să fie mai scumpe, începând de anul viitor, arată estimările Băncii Naţionale a României (BNR), din ultimul Raport asupra inflaţiei, care ia în calcul şi efectele reducerii cotei standard a TVA de la 24% la 20% de la 1 ianuarie 2016. Tot de anul viitor, se va ieftini însă combustibilul. 

SE SCUMPESC tigarile si mancarea, de anul viitor. RAPORT BNR (Foto monitorulcj.ro)
SE SCUMPESC ţigările şi mâncarea, de anul viitor. RAPORT BNR (Foto monitorulcj.ro)

Preţurile alimentelor vor creşte în 2016 cu 6,2%, anticipează Banca Naţională, după o dinamică anuală de 6,3% la finele anului curent. Traiectoria preţurilor alimentelor este marcată, pe de o parte, de dispariţia, din iunie 2016, a efectului de runda întâi al reducerii cotei TVA la alimente şi, pe de altă parte, de producţia agricolă mai slabă, în 2015 şi 2016, decât în 2014.

Preţurile ţigărilor şi băuturilor alcoolice vor fi influenţate de asemenea de reducerea TVA, dar şi de modificarea accizelor. Astfel, accizele pentru alcool şi băuturi alcoolice vor scădea de la 1 ianuarie, iar acciza la ţigări creşte cu 4,5% din aprilie 2016, informează economica.net. 

După ce preţurile benzinei şi motorinei au coborât, în ultimele şase luni, de la aproxmiativ 5,8 lei pe litru la 5 lei pe litru, anul 2016 va aduce o nouă ieftinire, graţie reducerii TVA.

"Dinamica anuală a preţurilor combustibililor este proiectată la valori negative pe parcursul întregului interval de prognoză, atingând -2,2% la sfârşitul anului 2015 şi -2,3% la finele anului 2016", se arată în cel mai recent Raport asupra inflaţiei, publicat de BNR.

Etichete: 2016, ieftinire combustibil, raport BNR, scumpire mancare, scumpire tigari

0/1 COMENTARII
Cris
10 Nov 21:44
+0
VOTURI
-0
Aceasta tara e condusa de escroci si infractori si oricum mancarea e destul de scumpa, pentru o tara cu cel mai redus nivel de trai din UE.

Mancarea nu are de ce sa se scumpeasca in Romania. E deja destul de scumpa si de calitate redusa, iar iobagii o duc destul de greu fiind, practic, cocosati de taxele escrocilor.

Schimbarea Guvernului este egala cu ZERO cat timp nu scad toate taxele si nu creste nivelul de trai.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h