Se scumpeşte călătoria cu metroul, de sâmbătă. VEZI CÂT COSTĂ



Cartelele de călătorie cu metroul, achiziţionate până la data 3 august 2012 inclusiv, pot fi utilizate până la terminarea numărului de călătorii sau expirarea duratei de valabilitate înscrisă pe cartelă la data achiziţiei.

Se scumpeste calatoria cu metroul, de maine
Se scumpeşte călătoria cu metroul, de mâine

Astfel, tarifele ce se vor aplica începând cu data de 4 august 2012 pentru achiziţionarea titlurilor de transport de la metrou sunt următoarele:

- cartela cu 2 călătorii - 4 lei

- cartela cu 10 călătorii - 15 lei

- abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii - 60 lei

- abonament lunar cu 62 călătorii - 50 lei

- abonament de o zi - 6 lei. 

Compania de transport susţine că majorarea de preţ survine ca urmare a echilibrării bugetului instituţiei, "având în vedere că ajustarea tarifelor de călătorie cu metroul a stat la baza construcţiei echilibrate a bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. Metrorex S.A. pe anul 2012, în contextul măsurilor şi ţintelor stabilite în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, în conformitate cu legislaţia în vigoare".

Preţurile se modifică, începând de sâmbătă astfel: 

- călătoria simplă prin utilizarea cartelei de 10 călătorii: de la 1,00 lei / călătorie la 1,50 lei / călătorie
- călătoria simplă prin utilizarea abonamentului săptămânal cu număr nelimitat de călătorii: de la 1,07 lei / călătorie la 1,43 lei / călătorie
- călătoria simplă prin utilizarea abonamentului lunar cu număr nelimitat de călătorii: de la 0,77 lei / călătorie la 0,92 lei / călătorie
- călătoria simplă prin utilizarea abonamentului lunar cu 62 călătorii: de la 0,56 lei / călătorie la 0,80 lei / călătorie

Rămân neschimbate tarifele la cartela cu 2 călătorii şi la abonamentul de o zi.

Metrorex a operat ultima majorare de preţ în luna august 2011 când pentru o cartelă cu două călătorii preţul a crescut la 4 lei, iar pentru una cu 10 călătorii - 10 lei. 

Citeşte şi S-a schimbat conducerea metroului. Gheorghe Udrişte a fost înlocuit din funcţie

Etichete: cartelă, Metrorex, metrou, realitatea, scumpire

0/19 COMENTARII
nnnn
12 aug 19:23
+0
VOTURI
-0
un popor de kakat plin de tigani ,smecheri,jegosi,puturosi,prosti!
Razvan
04 aug 23:55
+0
VOTURI
-0
Corect! La ratb multi mer pe gratis si datorita controlorilor indulgenti cu anumita categorie de oameni, in speta rromi, pentru ca le este frica sa le dea amenda, apoi si cu pensionari, care dupa parerea mea, nu toti ar trebuii sa aiba gratuitate, pentru ca un profesor debutant castiga foarte putin si trebuie sa plateasca abonament intreg, pe cand un pensionar de la 1000 lei in sus, are gratuitate. Ar fi ok, sa se aplice ca in Bv si Ct cu bilete de calatorie limitate lunar. La metrorex e hotie pe fata, sa cresti pretul la bilet cu 50%, au observat ca se cumpara cartela de 10 calatorii cu 10 lei și cele de 2 calatorii la 4 lei, nu prea mai aveau succes. Rusine metrorex.
laur
04 aug 20:19
+0
VOTURI
-0
Pentru bucuresteni: transportul public din Bucuresti este singurul transport public subventionat de guvern. E cazul sa nu se mai continue in aceasta maniera discriminatorie !!!
dezgustatu
04 aug 19:44
+0
VOTURI
-0
serios?!?!?iar?!?!?ce mama dracu fac scolarii/liceenii care merg la scoala in fiecare zi cu metroul(dintre care faceam parte pana acum un an)? isi dau toata alocatia pe abonament?sa nu mai zicem ca poate vrei sa mai mergi si cu ratb-ul pana undeva... (va rog nu bagati faza cu "sa le dea parintii bani ca multi nu au posibilitatea").transportul in comun nu este o fita sau un viciu cum sunt ,de exemplu, tigarile si bautura(care oricum se scumpesc prea des prea mult),ci o necesitate si nu ar trebuii sa ne facem griji ca "vai doamne, nu mai am bani sa ajung unde trebuie pentru ca a trebuit sa MANANC".


poate ca exagerez, dar sunt oameni in situatii mai mult sau mai putin favorabil care au nevoie de metrou si de transportul in comun in general.
Tudor
04 aug 18:43
+0
VOTURI
-0
Astea da scumpiri. Cei care sunt din provincie si nu stiu cu cat s-a scumpit mai bine s-ar uita sa faca o comparatie. Pentru o scumpire e prea brusc. La asa valori ma asteptam sa se ajunga dupa 3-4 scumpiri. Inca o data se vede cat lapte si cata miere curge cu USL.
lol
04 aug 16:12
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg ce va plangeti atata, la mine in oras 10 calatorii costa 17,50 lei si asta de vreun an jumate! Unde mai punem ca in provincie nu avem salariile miticilor! Sa fie sanatosi, ce atatea avantaje!
Ovidiu
04 aug 13:27
+0
VOTURI
-0
Sunt orașe în țară unde un bilet de autobuz costă 2 lei de mai bine de un an de zile, iar abonamentele bat suta de lei. Cei din București n-ar trebui să se plângă de tarifele încă decente plătite la metrou.
cezar50
04 aug 12:29
+0
VOTURI
-0
Organizare Senat:
"Senatul României este alcatuit din 137 senatori, fiecare având vârsta de cel putin 33 de ani si reprezentând aproximativ 160.000 de cetateni din cele 42 de circumscriptii electorale."
137 x 160.000 fac exact 21.920.000 locuitori ai RO !
Scadeti copiii, decedatii si adunati pe cei care au implinit 18 ani.
SURSA: www.senat.ro/Start.aspx si click pe Senatul Romaniei (bara de sus, stanga)
"Statistic" toti traim acceptabil... Da unde sunt hoardele de sindicalesti care erau pe TV ? Asta au vrut ? 4,6 lei / euro ? Coplata in sanatate ? Pensionarii sa platesca prin spitale plus "nu trebuia" ? SA TRAITI MAI BINE ! Ca se poate si MAI BINE de 4,6... Hai euro !
cLAUDIU
04 aug 07:01
+0
VOTURI
-0
ponta face orice sa puna mana pe putere, mai putin sa faca ceva util, bun pentru cetateni. INS primeste acuma fonduri pentru un recensamant de urgenta, datorita lui ponta special ca sa puna mana pe putere in vreme ce pe rahatul ala cu ochi de ponta si antonescu le se rupe de populatie. felicitari idiotilor care au votat DA dupa campania absolut penibila de manipulare. felicitari sunteti niste tarani prosti dusi de nas si din cauza voastra meritam vreo 20 ani de crize economice in timp ce psd / usl o sa va ia totul, pana si painea din gura
moralistu
04 aug 06:32
+0
VOTURI
-0
PUPATI-L PE PONTA SI CRIN PT SCUMPIRI.ei se laudau ca o sa o duceti mai bine ca va salveaza de la plati.Eu cred ca o sa platiti si aerul pe care il veti respira ,cu acesti 2 increzuti..vedeti si coplata la dr,.....
gogu
03 aug 23:34
+0
VOTURI
-0
frate, mie mai indreptati sa scumpeasca bilete/abonaente mi se par cei de la ratb care pierd foarte multi bani cu cei care merg pe moca, spre deosebire de cei de la metrou care banuiesc ca nu au pierderi...mai deloc
un calator
03 aug 21:57
+0
VOTURI
-0
Pai altfel cum ar mai putea castiga un muncitor necalificat 2500 ron? Sau alea care vand cartele au si cate 3000 ron!! normal! se scumpeste calataoria!
Cand mama lor o sa-i verifice cineva si pe astia care invart atatea milioane de euro din calatorii, publicitate si bugetul de stat pentru imbogatirea personala? Ce va doresc sa va rupeti spatele pe 1400 ron.
Jan
03 aug 19:55
+0
VOTURI
-0
Ar trebui ca pretul la Metrou sa se scumpeasca cu procentul cu care a fost ales Oprescu.
George
03 aug 19:12
+0
VOTURI
-0
Si calatorii ar trebui sa boicoteze metroul, macar o luna, pentru a contribui la constructia echilibrata a bugetului de venituri si cheltuieli al S.C. Metrorex S.A.
Ion
03 aug 18:13
+0
VOTURI
-0
Mulțumim USL! Vrem și mai mult: un euro 7 lei și călătoria cu metroul să fie 5 lei.
Denis
03 aug 17:46
+0
VOTURI
-0
Nouă cînd ne crește salariul cu 50%, cu cît a crescut și cartela cu 10 călătorii?!?!?!
Liviu
03 aug 17:35
+0
VOTURI
-0
Ce jeg de explicatie ni se arunca in ochi...exact ca o flegma la misto. Ce buget pe 2012? Ce a facut Metrorex pentru clientii existenti ca sa mareasca pretul? Care este tinta stabilita de FMI? Intr-un an ati dublat pretul abonametului si n-ati adus nimic in plus? Ce nesimitire!! Si mai aveti tupeu sa mai faceti si greve de cate ori vi se scoala voua...
calator
03 aug 17:07
+0
VOTURI
-0
???cum se poate imparti la "un nr. nelimitat de calatorii" chiar si ptr o saptamina si sa afli pretul pe calatorie ???
călătoria simplă prin utilizarea abonamentului săptămânal cu număr nelimitat de călătorii: de la 1,07 lei / călătorie la 1,43 lei / călătorie

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE