Se sistematizează accesul din DN 1 în Centura Bucureşti, la pasajul Otopeni. Noi SENSURI GIRATORIICompania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, împreună cu Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, colaborează în cadrul unui proiect privind sistematizarea accesului din DN 1 în Centura București, zona pasajului Otopeni care prevede construcţia de noi sensuri giratorii.

Sensuri giratorii noi pe Centura Bucuresti
Sensuri giratorii noi pe Centura Bucureşti

Acest proiect prevede realizarea a două intersectii de tip giratorii pe Centura București. Unul va fi situat la aproximativ 2950 m de pasajul rutier spre Mogoșoaia ( km 69+031), iar cel de-al 2-lea sens giratoriu se va construi la intersecția cu Strada Drumul Gării (zona Lukoil), respectiv la km 1+277. De asemenea, pe axa centurii, între cele două sensuri giratorii a fost prevăzută amplasarea unui parapet prefabricat din beton tip New Jersey, care ajută la separarea fluxurilor de circulație.

Compania menționează că până la obținerea tuturor avizelor necesare demarării procedurii de amenajare a celor două intersecții și pentru familiarizarea participanților la trafic cu noua configurație a intersecției din zona Lukoil (km 1+277), s-a decis de comun acord cu conducerea Direcției Rutiere amenajarea sensului giratoriu în soluție provizorie. Aceasta se va face din parapet lestabil, urmând ca soluția definitivă să fie implementată pe teren în cursul anului 2017.

Până în prezent, pentru amenajarea intersecției în solutie provizorie s-au întreprins următoarele:
au fost montați pe teren stâlpii aferenți indicatoarelor rutiere;
a fost achiziționat parapetul lestabil necesar amenajării insulei centrale a sensului giratoriu și a insulelor de separare a fluxurilor de circulație;
au fost achiziționate consolele pentru amplasarea indicatoarelor de orientare în vederea presemnalizării direcțiilor într-o intersecție cu sens giratoriu;
a fost comandat parapetul prefabricat din beton tip New Jersey, prevăzut pentru separarea fluxurilor de circulație, anunţă CNAIR.

Etichete: DN 1, Otopeni, pasajul otopeni, sensuri giratorii

0/1 COMENTARII
salomir
19 mar 19:47
+0
VOTURI
-0
Centura bucuresti, o sa ajunga un sens giratoriu continuu. Plin de gropi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h