Seară de poezie în limba engleză la Muzeul Theodor Aman, joi. INTRAREA LIBERĂMuzeul Theodor Aman invită bucureștenii, joi, la o seară inedită de poezie în limba engleză, susținută de poetul de origine britanică Robert Wordsman. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Seara de poezie in limba engleza la Muzeul Theodor Aman, joi. INTRAREA LIBERA
Seară de poezie în limba engleză la Muzeul Theodor Aman, joi. INTRAREA LIBERĂ

Evenimentul are loc, joi 12 mai, începând cu ora 19:00, la Muzeul Theodor Aman, aflat pe Str. C. A. Rosetti nr. 8.

Robert Wordsman, originar din Nordul Angliei, din comitatul West Yorkshire, locuiește în București și este scriitor și profesor de cunoaștere imaginativă, cultură și limbă. Poemele sale încearcă să îmbine dimensiunile fenomenologice, istorice, geografice, politice, biografice și imaginative ale locurilor pe care le experimentează, transmit reprezentanții muzeului.

Poemele din seria 'Deep Ground: Poetry of Place in Romania' au fost scrise în ultimii opt ani, din fascinația, afecțiunea și respectul său pentru țara pe care a început deja să o numească 'acasă.' Acestea aduc o viziune originală asupra spațiului cultural-imagologic românesc, la confluența dintre real și fantastic. Perspectiva autorului, duală în esență, se conturează între cea de privitor exterior al unei societăți și cea de membru implicat al acesteia.

Contrastele postmoderniste, simptomatice pentru Bucureștiul secolului XXI, sunt transpuse în text într-un oximoron subtil, integrat în ritmul liric-enumerativ al poemelor. Autorul denumește genul său artistic 'balade pentru sufletul conștient', căutând un format modern pentru spiritul baladelor tradiționale, marcate de oralitate și rezultate în urma unui proces de creație comună.

Opera semnată Robert Wordsman propune un joc de identitate-alteritate, de cunoaștere și auto-cunoaștere, ofertant atât pentru publicul autohton cât și pentru cel străin. Dincolo de ocazia de a se bucura de sincretismul unui act artistic cu temă românească susținut în limba engleză, spectatorii vor avea prilejul schimbului de idei cu persoane aparținând unei alte culturi.

♦♦♦

Primul muzeu de artă din Capitală, Muzeul Theodor Aman este parte a Muzeului Municipiului București. Acesta a fost amenajat în fosta locuință-atelier a marelui artist, prima de acest gen din spațiul românesc. Operele lui Theodor Aman, împreună cu colecția sa de obiecte, poartă amprenta secolului al XIX-lea, veacul conștiinței naționale. Astfel, memoria spațiului trimite către aspecte esențiale pentru cultura română modernă și premodernă, ce rezonează subtil cu tema operei lui Robert Wordsman. Nu întâmplător, scriitorul a fost cuprins, încă de la primele vizite, de farmecul acestui muzeu.

Etichete: muzeul theodor aman, palatul sutu, seara poezie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE