Seat Arona un SUV pentru jungla urbanăSeat se impune în forță cu noul model de crossover: Arona.  Dacă vorbim de modele lansate recent, deci în vogă (extrapolând puțin), cu siguranță vorbim de SUV-uri, iar Seat Arona este un crossover de segment B, mai mic decât tradiționalul SUV și mai adaptat pentru oraș. Pe scurt, este exact ce și-au propus cei de la Seat să ofere utilizatorilor cosmopoliți care trăiesc în mediul urban și nu au nevoie de funcția de off-road. Chiar dacă nu este prevăzut cu opțiunea 4X4, Seat Arona permite explorarea terenurilor accidentate datorită gardei înalte la sol (190mm) ceea ce face ca micuțul SUV să fie perfect adaptat pentru a domina jungla de beton. 

Sigur, există numeroase SUV-uri "subcompacte", care vizează același segment de public, adică locuitorii mediului prin excelență urban și ar merita, poate, să îl amintim aici pe nonconformistul Nissan Juke care a dat tonul și a trezit gustul publicului pentru SUV-urile de oraș - piața auto a fost luată cu asalt atunci și nu va mai fi niciodată la fel (din fericire).

Dacă îndrăznețul Juke a mizat pe un look fresh, îndrăzneț, care dorea să epateze, poate chiar să șocheze, Arona vine cu un design relativ conservator și un stil - am putea spune - convențional, menit să atragă un public cât mai numeros, din diverse categorii sociale, fără a viza vreo nișă anume. Arona vrea să fie plăcut de cât mai multă lume. 

Însă, e important de precizat că nu s-a făcut niciun fel de compromis în ceea ce privește confortul și siguranța - Arona oferă sentimentul acela unic de crossover, însă este și o mașină fiabilă și rezistentă pe care te poți baza în viața de zi cu zi. Aspectul de SUV este conferit de câteva elemente esențiale care transformă Seat-ul Arona într-o mașină înaltă și impozantă care domină prin prezență cum ar fi: arcadele placate cu aliaj metalic, roțile cu diametru mare, pragurile din cauciuc de culoare închisă, portbagajul exterior cu montare pe plafon și scutul de metal fixat sub masca motorului.

Nu e de mirare că modelul Arona a avut succes și va continua să reprezinte un factor esențial în strategia de marketing Seat. De fapt, Seat se afla într-o poziție destul de dificilă și nici chiar lansarea unor versiuni modernizate ale modelelor lor consacrate cum ar fi hatchback-urile Leon și Ibiza nu părea să contribuie la salvarea "corabiei". Însă, Arona a schimbat jocul și a permis redresarea Seat în ciuda sorților potrivnici.

Evident, rentabilitatea acestei mașini nu a trecut neobservată astfel încât de la niciun SUV, Seat se mândrește acum cu 2 SUV-uri: Arona ca reprezentat al segmentului B și Ateca în sectorul C sau în "Liga Mare", cum ne place nouă să îl numim... și se pregătește de un al treilea, mai precis de un SUV de dimensiuni medii, care va apărea cel mai probabil anul viitor.

Arona est primul model de crossover care utilizează platforma MQB A0 a grupului VW, deci am putea conchide că micul, dar în mod paradoxal impunătorul Seat este un adevărat pionier al acestei tehnologii. Viitoarele SUV-uri ale brand-ului VW, dar și Skoda vor utiliza aceeași arhitectură. 

Seat Arona – dotari

La nivel de echipament: Opțiunile standard de siguranță includ un sistem de frânare automat, bazat pe radiolocație care acționează în caz de coliziune iminentă și un sistem de frânare post-coliziune care împiedică potențialele impacturi secundare prin oprirea automată a vehiculului.

La nivel de gadget-uri și inter-conectare: Opțiuni ca BeatsAudio și Apple Car Play sunt extrem de atrăgătoare pentru utilizatorii tineri. De asemenea, opțiunea de asistent personal Amazon Alexa va fi disponibilă din 2018. 

SEAT Arona si GNC (gaz natural comprimat)

La nivel de motorizare: Motorul Arona funcționează pe bază de gaz natural comprimat - în caz că vă întrebați ce reprezintă , vă spunem noi că este o alternativă mai puțină nocivă și mai sigură față de combustibilii clasici ca benzina, motorina și propanul sau GPL-ul. Combustia GNC produce mai puține gaze nedorite decât combustibilii menționați mai sus și este o soluție mai sigură în cazul unei deversări - care va reprezenta și singura variantă de motorizare începând cu anul 2018.

Seat Arona este produs, desigur, în Spania și se pregătește de competiție serioasă întrucât principalii săi rivali sunt mai cunoscuții: Renault Captur (lider de piață la acest segment de mașini), Kia Stonic, Citroen C3 Aircross și Opel-ul Crossland X.

Informatii oferite de WeltKlasse Automobile, importator si distribuitor autovehicule second-hand.

Etichete: dotări, masina seat arona, seat, seat arona

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE