Sebastian Bodu sesizează Curtea de Conturi privind sistemul de irigaţii de la CotroceniEuroparlamentarul Sebastian Bodu a anunţat, duminică, că a sesizat Curtea de Conturi privind licitaţia lansată de Administraţia Prezidenţială privind noul sistem de irigaţii de la Palatul Cotroceni. Potrivit acestuia, preţul plătit, de peste 500.000 de euro, este nejustificat, "opulent şi sfidător".

Sebastian Bodu sesizeaza Curtea de Conturi privind sistemul de irigatii de la Cotroceni
Sebastian Bodu sesizează Curtea de Conturi privind sistemul de irigaţii de la Cotroceni

Preşedinţia vrea să cumpere pentru curtea Palatului Cotroceni un sistem de irigaţii a vegetaţiei în valoare de aproape 3 milioane de lei cu TVA.

Potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice, "valoarea estimată a contractului este de 2396638.83 lei fără tva, compusă din: 2256322.69 lei fără tva - Cheltuieli pentru investiţia de bază, 27500 lei fără tva - Organizare de şantier, 112816.13 lei fără tva - Cheltuieli diverse şi neprevăzute (5% aplicat conform HG 28/2008)." 

Potrivit Administrației Prezidențiale, "implementarea unui sistem de irigaţii pentru spaţiile verzi din parcul Complexului Cotroceni este necesară ţinând cont de faptul că actualul sistem a fost proiectat în anul 1979 şi utilizează cantitaţi foarte mari de apă. Pe lângă consumul mare de apă, se înregistrează şi costuri ridicate cu energia electrică necesară pentru punerea în funcţiune a hidranţilor utilizaţi în prezent. Realizarea unui sistem modern de udare a vegetaţiei, în varianta subterană, ar determina, printre altele, reducerea costurilor legate de consumul de energie electrică pentru pomparea apei şi micşorarea cantităților de apă utilizate". 

Etichete: administratia prezidentiala, Curtea de Conturi, Palatul Cotroceni, sebastian bodu, sesizare, sistem de irigații

0/1 COMENTARII
Cris
20 mar 11:32
+0
VOTURI
-0
S-a dovedit ca Ciolanis e mai ciocoi decat Basescu, asta e realitatea.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE