Sebastian Ghiţă se autodenunţă: A falsificat un raport privind teza de doctorat a Laurei KovesiDeputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, pe când făcea parte dintr-o Comisie a Consiliului Naţional de Etică, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Sebastian Ghita
Sebastian Ghiţă

"Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

"Acea Comisie nu s-a întrunit niciodată. Am luat decizia ca acel raport tehnic să-l schimbăm. Au fost mai multe persoane implicate, comisia tehnică nu s-a întrunit. Laura Kovesi avea cunoştinţă de ceea ce am făcut noi", a declarat deputatul la intrarea în Parchetul General.

Ghiţă a mai spus că raportul final prin care Kovesi a scăpat de suspiciunea de plagiat a fost "scris în Guvernul României".

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNE) din România este un organism consultativ, fără personalitate juridică, pe lângă autoritatea de stat pentru cercetare - dezvoltare.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a susţinut, în mai 2002, că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi este un plagiat.

GIP a publicat mai multe pasaje din lucrări de specialitate care s-ar regăsi, fără citarea sursei, în lucrarea de doctorat. Codruţa Kovesi şi-a obţinut doctoratul în decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Experţii tehnici ai Consiliului Naţional de Etică (CNE) au stabilit în iulie 2012 că procurorul general Codruţa Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat.

Etichete: AUTODENUNT, autodenunt sebastian ghita, doctorat laura codruta kovesi, Laura Codruţa Kovesi, Sebastian Ghiţă

0/3 COMENTARII
Cris
28 sep 07:23
+0
VOTURI
-0
Ce shobolan. I-as da 50 de ani de puscarie cu executare.
Ghita
27 sep 20:52
+0
VOTURI
-0
Bravo Ghita ai sange in instalatie !
Ciuvica
27 sep 20:50
+0
VOTURI
-0
Deci dupa cate vad CNE sunt niste bulangii si lingai, "fara personalitate juridica" care au fost atentionati inca din 2002 de GIP despre plagiat.Deci daca lingi n'ai cum sa vezi plagiatu' !.Kovesi e plagiatoare ?! Sa iesim in strada cum am facut pentru ceilalti plagiatori ca sa rezolvam problema ?!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE