Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului,trimişi în judecată.Ghiţă,acuzat de spălare de baniSebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, fostul primar al municipiului Ploieşti, au fost trimişi în judecată. Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, spălare bani şi instigare la abuz în serviciu, în timp ce Iulian Bădescu este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu. 

Sebastian Ghita si fostul primar al Ploiestiului,trimisi in judecata.Ghita,acuzat de spalare de bani
Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului,trimişi în judecată.Ghiţă,acuzat de spălare de bani
Foto: paginadepolitica.ro

Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, anunţă Realitatea Tv.

Pe 14 iulie, DNA a deschis un nou dosar penal pe numele lui Sebastian Ghiță. Procurorii DNA au pus sechestru pe 3,5 milioane de lei din averea parlamentarului. Deputatul Sebastian Ghiță a fost pus și sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Deputatul este acuzat de fapte de corupţie pe care le-ar fi comis în perioada 2012 – 2013. Sebastian Ghiță i-ar fi dat primarului din Ploiești, Iulian Bădescu, o vilă în valoare de 1 041.000 lei, în schimbul unor finanțări de la primăria Ploiești.

"Una dintre acuzații vizează achiziționarea de către primarul Iulian Bădescu, de la o firmă pe care se presupune că o controlez, a unui imobil. Eu nu am responsabilitate directă în firmă și presupunerea că eu aș controla acestă firma trebuie dovedită. Valoarea respectivului imobil și finanțarea primită de echipa de baschet de la primărie sunt egale si atunci de ce firma ar fi dat vila primarului când ar fi putut da banii direct echipei de baschet", a declarat Sebastian Ghiță, în urmă cu două săptămâni, la ieșirea din sediul DNA.

Iată şi comunicatul remis de DNA după trimiterea în judecată a lui Sebastian Ghiţă şi a lui Iulian Bădescu:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi:

BĂDESCU IULIAN, primar al municipiului Ploiești, la data faptelor (în prezent aflat în stare de arest în altă cauză), pentru săvârşirea infracţiunilor de:

luare de mită
abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit

GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat în Parlamentul României, (în stare de libertate sub control judiciar ce expiră la data de 11.09.2015), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

dare de mită
instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit
spălare de bani

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, inculpatul Bădescu Iulian, în calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian, a acordat unui club sportiv, susținut de acesta din urmă, o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unității administrativ teritoriale, cât și un folos necuvenit, obținut de asociația respectivă.
Această finanțare a avut loc în contextul unei selecții de proiecte privind programul,,Promovarea sportului de performanță", organizată, în baza legii privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, de către Clubul Sportiv Municipal Ploiești (instituție aflată sub autoritatea Consiliului Local Ploiești).
Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins și primit de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situată în municipiul Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei.
Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpați.
În perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian a disimulat adevărata natură a provenienței imobilului, prin efectuarea unor plăți (reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, către o societate administrată în fapt de inculpatul Bădescu Iulian.
Ulterior, această sumă de bani a fost transferată de inculpatul Bădescu Iulian către o altă societate controlată de inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii (sechestre asupra unor bunuri mobile aparținând celor doi inculpați) dispuse în cauză.

Menționăm că BĂDESCU IULIAN a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar penal pentru fapte similare săvârșite în calitate de primar al municipiului (vezi comunicat nr. 966 din 26 mai 2015).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Etichete: abuz în serviciu, corupţie, dare de mită, Direcţia Naţională Anticorupţie, Iulian Bădescu, luare de mită, Sebastian Ghiţă, spalare de bani, trimis în judecată, trimis în judecată de DNA

0/1 COMENTARII
radu
29 iul 14:54
+0
VOTURI
-0
vrem confiscarea averilor...restul e praf in ochi..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE