Sebastian Vlădescu, fost ministru de Finanţe, audiat la DNASebastian Vlădescu, fost ministru al Finanţelor, s-a prezentat, luni, la DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor, în dosarul ANRP

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost audiat ca martor în dosarul ANRP, în care este cercetat şi deputatul PNL, Ioan Oltean, potrivit Realitatea TV.

Ioan Oltean este cercetat de DNA în dosarul despăgubirilor ANRP pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Oltean este acuzat de procurorii DNA că a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, în incinta unei parohii, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP.

Parlamentarul ar fi intervenit la fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, astfel că omul de afaceri Mihai Rotaru ar fi obţinut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP au făcut parte, la momentul respectiv, Crinuţa Dumitrean, care era preşedintele instituţiei, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

În luna februarie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să revoce măsura controlului judiciar în cazul deputatului liberal Ioan Oltean.

Etichete: DNA, sebastian Vladescu, sebastian Vladescu DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h